GERAARDSBERGEN - Lift in stadhuis is klaar

GERAARDSBERGEN - Lift in stadhuis is klaar

Img_1990
 

Voortaan is het stadhuis van Geraardsbergen toegankelijk voor iedereen. De werken voor de installatie van de nieuwe lift zijn afgerond. Mensen die wat minder te been zijn, rolstoelgebruikers of (groot)ouders met kinderwagens zullen voortaan makkelijker kunnen deelnemen aan de plechtigheden of activiteiten in het stadhuis, want alle verdiepingen zijn bereikbaar met de lift.

 

Het stadhuis wordt nog vaak gebruikt voor onder meer huwelijken, plechtige ontvangsten, academische zittingen, raadszittingen, tentoonstellingen, vergaderingen en vieringen van huwelijksjubilea. De vraag naar een lift was groot, dus werd in de vorige legislatuur beslist om deze noodzakelijke investeringen te doen om de toegankelijkheid te verhogen. Het is niet evident om dergelijke structurele ingrepen te doen in belangrijke historische gebouwen, en het heeft wat voeten in de aarde gehad om de realisatie van een lift mogelijk te maken. De werken konden uiteindelijk van start gaan in oktober 2018, en intussen is de lift dus gekeurd en klaar voor gebruik.

 

 Op het gelijkvloers is de lift bereikbaar via de inkomdeur in de Vredestraat. Voor rolstoelgebruikers werd daar bijkomend ook een plateaulift voorzien die het niveauverschil naar de eigenlijke lift overbrugt. Aan de ingangsdeur van de Vredestraat wordt nog een intercomsysteem met deuropener voorzien om mensen vlot binnen te laten.

 

Historische gebouwen zijn niet alleen historisch van belang, maar hebben ook een grote sociale en culturele waarde. Daarom is een volwaardige en actieve participatie van elke burger aan de samenleving pas mogelijk als ook de fysieke toegankelijkheid van zulke gebouwen gewaarborgd is. En ook onze democratie wint bij deze situatie want vanaf nu kunnen ook rolstoelgebruikers de gemeenteraadszittingen bijwonen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief