GERAARDSBERGEN - Rolstoelvriendelijk toilet in het Ontmoetingscentrum van Viane

C21

GERAARDSBERGEN - Rolstoelvriendelijk toilet in het Ontmoetingscentrum van Viane

Dsc0216
 

Sinds kort is er een toilet voor rolstoelgebruikers geïnstalleerd in het ontmoetingscentrum van Viane. De VZW achter het ontmoetingscentrum vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Na de renovatie van het dak, de keuken, het opsmukken van de muren was hun eerstvolgende prioriteit dan ook het vernieuwen van de toiletten. Charles De Cooman, Guy De Roeck, Roger Vanden Broecke, Marc Van de Vijver en Luk De Boeck renoveerden deze sanitaire voorziening eigenhandig.

 

De VZW kon rekenen op een financiële ondersteuning van het lokaal bestuur Geraardsbergen in de vorm van een toegankelijkheidspremie. Handelaars die in hun handelszaak een hellend vlak plaatsen, de inkomdeur aanpassen of een aangepast toilet installeren zodat hun zaak toegankelijker wordt voor minder mobiele mensen komen hiervoor in aanmerking. Ook parochiale centra kunnen beroep doen op deze toegankelijkheidspremie. “We vinden het als lokaal bestuur belangrijk dat iedereen de kans krijgt om deel te nemen aan het sociale leven. Daarom ondersteunen we graag mensen en verenigingen die dergelijke inspanningen leveren”, aldus schepen voor gelijke kansen Kristin Vangeyte.

 

Voor verdere vragen rond de toegankelijkheidspremie kan je terecht bij de dienst Samenleving via 054/434420 of samenleving@geraardsbergen.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief