GERAARDSBERGEN - CCG houdt concert nav de 100e verjaardag van Digno Garcia

GERAARDSBERGEN - CCG houdt concert nav de 100e verjaardag van Digno Garcia

224dwfrontw37-ccg-houdt-concert-nav-de-100e-verjaardag-van-digno-garcia
 

Na het fel gesmaakte ‘A Walk to Victory’ vorig jaar, staat Concertband Cecilia opnieuw paraat met een groots 2 daags evenement voor zijn trouw publiek.

 

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november houden ze in JC De Spiraal a latin concert ter ere van de 100e verjaardag van Digno Garcia. Digno was de harpist van de befaamde groep Los Paraguayos.  Paraguayaan van geboorte, toerde hij eind jaren vijftig in Europa waaronder met veel succes in ons land. In 1962 huwde hij met Vera Engelen en werd vanaf toen, dankzij zijn schitterende muzikale carrière, een Geraardsbergenaar met wereldfaam. Op 4 februari 1984 overleed Digno Garcia.

 

Als rode draad presenteert zoon Diego anekdotes uit het levensverhaal van Digno. Speciaal voor deze 100ste verjaardag staat zijn orginele Trio Los Carios terug op de planken: zang en Spaanse gitaar als basis, aangevuld met de Paraguyaanse harp, die de Digno Garcia muziek haar herkenbare karakter geeft. Het trio vertolkt Digno’s wereldhits zoals o.a. La Felicidad, Costa Brava, en Guantanamera in een versie met groot orkest.

 

Als climax van dit jubileumconcert zal dé Michael Bublé van Vlaanderen, Yannick Bovy aanwezig zijn. Voor deze Fiesta Latina koos Yannick voor tophits uit de Zuid-Amerikaanse dansmuziek. Ook is er de de zoete stem van Emma De Quick, onze The Voice Belgique 2016  finaliste van eigen bodem. Wie weet zelfs in een duet met Yannick Bovy…

 

Guantanameraconcert  op  vrijdag 15/11 en  zaterdag 16/11 om 20.30u in JC De Spiraal

 

Info en tickets : 0475/58 09 19 –  info@ceciliageraardsbergen.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief