GERAARDSBERGEN - Rotary club Geraardsbergen realiseert € 10 200 voor de wereldwijde uitroeiing van polio 

GERAARDSBERGEN - Rotary club Geraardsbergen realiseert € 10 200 voor de wereldwijde uitroeiing van polio 

2-img_2742
 

Poliomyelitis is een ongeneesbare aandoening met verlammingsverschijnselen. Het is echter een vermijdbare ziekte. Exact 40 jaar geleden bond Rotary International de strijd aan tegen polio. Sinds 1988 bestaat er een Wereldinitiatief om polio uit te roeien, met 5 belangrijke partners: de WHO, Rotary International, de US CDC, UNICEF en (later erbij gekomen) de Bill & Melinda Gates Foundation. Mét resultaat: van 350 000 gevallen per jaar in 1988 naar 71 gevallen van wilde polio besmetting in twee landen tot op heden in 2019.

 

Van 23 tot en met 26 mei 2019 organiseerde clublid Danny Hellinckx met de Fellowship Cycling to serve een 4-daagse wielersamenkomst in de streek. De strijd tegen polio was het grootste goede doel van dit event, goed voor 3 000 EUR. De doelstellingen van deze Fellowship zijn het ontwikkelen en bevorderen van wereldwijde vriendschap door zowel competitief als toeristisch te fietsen; om de gemeenschap lokaal, nationaal en internationaal te dienen door fietsactiviteiten; en internationaal begrip en vrede bevorderen door fietsactiviteiten. Danny Hellinckx is overigens lid van de internationale Board. Via het project ‘Ride to end polio’ is de laatste 10 jaar 53,3 miljoen USD bijeen gefietst voor de strijd tegen polio.

 

Van 1 tot en met 5 juni 2019 waren de clubleden Carlos Alberto Lopes de Abreu en Wim Leerman samen met bijna 25 000 andere Rotariërs aanwezig op de internationale conventie van Rotary International in Hamburg. Het door de club terugbetaalde inschrijvingsgeld hebben ze naar boven afgerond en doneren ze aan de strijd tegen polio. Goed voor 400 EUR.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 23 mei 2020

archief