GERAARDSBERGEN - Willemsfonds organiseert uniek concert met de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en Jim Cole

GERAARDSBERGEN - Willemsfonds organiseert uniek concert met de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en Jim Cole

Pers
 

Naar aanleiding van het 140- jarig bestaan van de Geraardsbergse Willemsfondsafdeling organiseert zij een uniek concert. Gesteund door de idee van Jimmy Godaert, heden bestuurslid en voormalig onderofficier publieke relaties binnen Defensie en eerder betrokken bij de organisatie van militaire concerten, heeft het WF-bestuur de Koninklijke Muziekkapel van de Marine uitgenodigd voor een hoogstaand concert met solist Jim Cole, dit in het Arjaantheater op donderdag 10 oktober ’19 om 20.00u.

 

De Koninklijke Muziekkapel van de Marine, onder leiding van kapelmeester Bjorn Verschoore, krijgt de status aangemeten van waardige ambassadeur van de Belgische muziek, waarbij de Belgische militaire muziek een bijzondere plaats inneemt. Sinds de jaren ’90 zijn de buitenlandse trips (zowel voor het spelen van concerten als het invullen van “Taptoes”) en internationale festivals niet meer te tellen. Maar ook te Geraardsbergen gaven ze in 2004 en 2016 al het beste van zichzelf.

 

Jim Cole, finalist van The Voice Van Vlaanderen 2016 en momenteel toerende met Minneapolis, een hommage aan de overleden artiest Prince, zal het vocale gedeelte voor zijn rekening nemen. Hij zal niet minder dan 8 nummers brengen waaronder liedjes van  Cole Porter, Ray Charles, Charlie Chaplin, Marvin Gaye, David Bowie en Stevie Wonder.

 

Kortom, een vrij unieke combinatie: een popzanger begeleid door een militair harmonieorkest.

 

Bovendien gaat de opbrengst gaat naar een sociaal doel in het Geraardsbergse: hulp aan kinderen met leerproblemen.

 

Intekenen kan via ccdeabdij@geraardsbergen.be of 054.437260 of www.de-abdij.be.

 

De lokale Willemsfondsafdelig

De afdeling is gestart op 20 april 1879 met 92 leden uit de liberale familie  en ze kunnen met bescheiden fierheid stellen dat de afdeling één van de oudste is van Vlaanderen. Het spreekt voor zichzelf dat er tussendoor perioden geweest zijn van vallen en weer opstaan… maar ze hielden stand!

Zoals het een vereniging past werden toen meteen heel wat activiteiten georganiseerd. Bijzonder was de oprichting van de ‘Volksboekerij’ met een 400-tal boeken, die ca 100 jaar lezers kon inspireren. “De” sfeer kwam er weer in vanaf 1970 met de opname van onze afdeling in de cultuurraad van Geraardsbergen. Na een paar dipjes en het ontslag van het bestuur, ging in 2015 een nieuwe ploeg van start met de opname van alle leeftijdscategorieën. De activiteiten werden onmiddellijk hernomen. Dankzij hun programma-aanbod en vele sympathisanten telt de vereniging  vandaag 111 leden. De lokale afdeling organiseert geregeld lezingen: filosofie, geschiedenis, geneeskunde, aandacht voor onze taal, kortom thema’s uit een breed pakket… nu eens ernstig dan weer ludiek.

 

Jaarlijks staat een 2-daagse reis op het programma (dit jaar bezochten ze Maastricht) met een culturele en culinaire toets.

 

Een vaste waarde is de wijnproeverij onder een bepaald thema en jaarlijks zijn ze aanwezig op het Geraardsbergs stripfestival, gepaard gaande met een tekenwedstrijd voor de jeugd i.s.m. de kunstacademie. Tegelijk geven ze een trofee met geschenk aan wie zich verdienstelijk maakt in ’t Geraardsbergse op het vlak van de stripwereld.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief