GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren opendeurt

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren opendeurt

Foto-wildlifehospital-filip-en-nancy-en-rudolf
 

SOS Wilde Dieren is een erkend Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en wilde dieren (VOC). De vereniging is voornamelijk actief in de streek van de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en Zuid-West-Vlaanderen. Honderden wilde dieren worden hier jaarlijks verzorgd. Het ultieme doel is de dieren na hun herstel opnieuw vrij te laten in de natuur. Het gaat dan bijvoorbeeld om uit het nest gevallen jongen, om zieke of vergiftigde dieren of om verkeersslachtoffers.

 

In 2019 werd het centrum overspoeld door een uitzonderlijk aantal egels in nood. Sommige dieren waren zwaargewond, andere hadden te lijden onder de hittegolven en droogte die ons land afgelopen zomer teisterden. Bijna veertig kleine egeltjes werden volledig uitgeput binnengebracht. De vrijwilligers van SOS Wilde Dieren kwamen handen te kort om al die stekelige mini-egels te verzorgen.

 

Dit jaar nam SOS Wilde Dieren het nieuwe Wildlife Hospital in gebruik. Het gaat om een oud scoutslokaal dat dankzij giften van leden en sponsors omgetoverd werd tot een volwaardig dierenhospitaal. Het kreeg een moderne intensive care, opslagkamer, behandel- en revalidatieruimte, jongedierenkamer, voederkeuken, receptie, vrijwilligersvertrek en polyvalente ruimte voor recreatie en educatie. Dit gloednieuwe dierenhospitaal kan nu voor het eerst bezocht worden!

 

Ben jij een dierenliefhebber? Heb je zelf misschien al eens een wild dier in nood naar een opvangcentrum gebracht? Of wil je graag weten hoe het er achter de schermen van SOS Wilde Dieren aan toegaat? Dan kan je op de jaarlijkse opendeurdag nader kennismaken met alle dieren die er te gast zijn.

 

De enthousiaste gidsen staan klaar om je grappige, straffe of aangrijpende verhalen van de voorbije jaren te vertellen. Daarna kan je op een overdekt terras genieten van zoete en hartige hapjes of een verfrissende pint. Ook via de tombola, de ledenwervingsstand en een beestig winkeltje kunnen de bezoekers de werking van het centrum steunen.

 

SOS Wilde Dieren verwelkomt alle grote en kleine dierenvrienden op zondag 6 oktober 2019 vanaf 10u tot 18u (doorlopend) op de Hoge Buizemont 211 en 219B in Geraardsbergen. De toegang is gratis. Meer info op www.sos-wildedieren.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 23 mei 2020

archief