GERAARDSBERGEN - M.E.G.A. project van start

GERAARDSBERGEN - M.E.G.A. project van start

71342348_1357199564442431_7833095985042554880_n
 

Veilig op internet, info over alcohol en druggebruik, kennismaking met politie… donderdagavond 10 oktober kwam het allemaal aan bod in jeugdcentrum De Spiraal. Ouders van leerlingen van de derdegraad basisonderwijs werden er immers uitgenodigd om kennis te maken met het M.E.G.A. (Mijn Eigen Goede Antwoord) project, een programma dat zesdeklassers leert ‘neen’ zeggen tegen verslavende middelen.

 

Traditioneel start het MEGA-project met een informatieavond. Deze vond gisteren (red. 10/10/18) plaats in jeugdcentrum De Spiraal en lokte opnieuw tal van geïnteresseerden. Naast inlichtingen over de inhoud van het project kregen ouders de mogelijkheid om kennis te maken met de deelnemende partners: Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde, stad Geraardsbergen, gemeente Lierde, de scholen, Centrum voor LeerlingenBegeleiding (CLB), PISAD (Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen) en NMBS. Nieuw dit jaar was de organisatie van 2 workshops rond ‘prestatiedruk/stress’ en ‘gamen/schermtijd’. Via een groepsgesprek konden ouders hier hun ervaringen met elkaar delen.

 

Inhoud van het pakket

Het MEGA-pakket bestaat uit een lespakket van enkele sessies. De MEGA-inspecteur neemt zelf 2 lessen voor zijn rekening, de rest wordt door de leerkracht of de andere partners gedaan.

 

De klemtoon ligt op het aanleren van sociale vaardigheden zoals het herkennen van en omgaan met sociale druk en stress, het assertief leren reageren op ongewenste voorstellen en risicovolle uitdagingen én het efficiënt leren contacteren van nooddiensten.

 

“Het doel is dat de leerling kritisch kan zijn over allerlei thema’s en zijn/haar eigen mening hierover kan formuleren. Wij willen hen vooral aanleren om zich in concrete situaties weerbaar op te stellen en voldoende zelfvertrouwen te tonen” verduidelijkt MEGA-inspecteur S. Schoonjans.

 

Het MEGA Project wordt afgesloten met een heuse MEGA-fuif uitsluitend voor de leerlingen zelf. De bedoeling hiervan is kinderen te laten ervaren dat het mogelijk is om plezier te maken en zich goed in zijn/haar vel te voelen zonder gebruik van verslavende genotsmiddelen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief