GERAARDSBERGEN krijgt dotatie voor het beheer van de open ruimte

GERAARDSBERGEN krijgt dotatie voor het beheer van de open ruimte

Guido2

De stad Geraardsbergen krijgt vanaf volgend jaar een Vlaamse dotatie voor het beheer van de open ruimte die tegen 2025 jaarlijks oploopt tot een subsidie op tot 1,2 miljoen euro. Geraardsbergen bestaat uit zestien deelgemeenten. Buiten het stadscentrum is er heel wat open ruimte en voor het beheer ervan springt de Vlaamse overheid vanaf volgend jaar bij.

 

“Onze stad ligt te midden van veel open ruimte en kleinschalige landschappen”, stelt burgemeester Guido De Padt vast. “De kwaliteit van deze open ruimte is het gevolg van het samenspel tussen landbouw en natuur. Landbouw speelt hierbij een belangrijke rol want  54% van het grondgebied in Geraardsbergen is in landbouwgebruik, in hoofdzaak rundveeteelt die zich richt op het gebruik van grasland.”

 

Het belang van die open ruimte wordt nu versterkt door een bijkomende financiering door Vlaanderen vanaf 2020. Dat gebeurt op basis van de oppervlakte bos, tuinen en parken, akkerland, recreatiegebieden en boomgaarden. Volgend jaar ontvangt Geraardsbergen 213.561, euro, dat is 2.679 euro per vierkante kilometer grondgebied. Het bedrag loopt de volgende jaren overigens nog op en in 2025 ontvangt de stad 1.268.219 euro.

 

“Open ruimte is medebepalend voor de leefkwaliteit. In Geraardsbergen wordt de  landbouw afgewisseld met boscomplexen, beekvalleien en heuvels die mogelijkheden bieden voor een gedifferentieerde toeristisch recreatieve ontwikkeling.” aldus De Padt “De open ruimte kan  ook de inspiratie opleveren om in Geraardsbergen – met al zijn voorzieningen –  te komen wonen, temeer daar ook de luchtkwaliteit volgens het Curieuze Neuzen-onderzoek in mei 2018 positief was voor onze Oudenbergstad.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief