GERAARDSBERGEN herdenkt wapenstilstand

GERAARDSBERGEN herdenkt wapenstilstand

Jim_4783
 

Maandag  werd in heel wat steden en gemeenten Wapenstilstand gevierd. 101 jaar geleden kwam een einde aan de eerste wereldoorlog. Traditioneel wordt dit herdacht op 11 november.

 

Na de eucharistieviering in de Sint-Bartholomeuskerk stapten tientallen lagereschoolkinderen in stoet van de markt naar het Stationsplein. Zij werden vergezeld van vertegenwoordigers van de vaderlandslievende verenigingen, brandweer, Rode Kruis, het stadsbestuur, een delegatie Armeniërs  en leden van Wings of Memory, die instonden voor de organisatie van het gebeuren.

 

Voor de officiële bloemneerlegging aan het monument van de onbekende soldaat op het stationsplein sprak burgemeester Guido De Padt het publiek toe waarna de winnaars van  gedichtenwedstrijd met als thema ‘Kinderwensen uit oorlogsgebied’ hun gedichten mochten voorlezen.

 

Hierop volgde de bloemen neerlegging door de officiële instanties waarna de kinderen op hun beurt een madeliefje, de herdenkingsbloem voor België, neerlegden aan het monument. Aan het eind van de ceremonie werden door een delegatie kinderen klaprozen rondgestrooid. Een doedelzakspeler zorgde, samen met een orkestje, voor sfeervolle muziek.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief