GERAARDSBERGEN - Tentoonstelling  Over ’t Leven – Oorlog en vluchten: van een trauma naar een kracht

GERAARDSBERGEN - Tentoonstelling  Over ’t Leven – Oorlog en vluchten: van een trauma naar een kracht

20191112_084900
 

Ter gelegenheid van de viering van 11 november  werd  de kleine tentoonstelling ‘over ’t Leven’ opgesteld in het Oud Stadhuis op de Markt in Geraardsbergen. Deze tentoonstelling is een project van dienst Samenleving van Lokaal Bestuur Geraardsbergen in samenwerking met Vormingplus Ardennen-Dender.

 

Die expositie brengt een project in beeld dat gaat over oorlogservaringen. De toon van dat project is positief. Het gaat over ’t leven en over de kracht van mensen om na trauma van oorlog en vluchten verder te gaan.

 

Het project

Zes jonge vluchtelingen en zes ouderen ontmoetten elkaar vijf keer in Geraardsbergen. Allemaal hebben ze een oorlog meegemaakt. Samen praatten ze over hun ervaringen, het vluchten, de trauma’s, de verwerking en het opbouwen van een nieuwe toekomst. Hun getuigenissen over ’t leven’ vormen de inhoud van de tentoonstelling.

 

De tentoonstelling

De tentoonstelling bestaat uit twaalf panelen die met tekeningen de deelnemers en hun verhaal in beeld brengen. Hun verhalen zijn gebundeld  in een  klein boekje  dat gratis kan meegenomen worden.

 

Een reizende tentoonstelling

Na de viering van 11 november herneemt de tentoonstelling zijn tocht langs verschillende publieke plaatsen in de stad. Organisaties die interesse hebben om de volgende maanden de tentoonstelling op te stellen  bij eigen activiteiten kunnen dit regelen via dienst Samenleving: samenleving@geraardsbergen.be of 054 43 44 84.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief