GERAARDSBERGEN - Concerband Cecilia bracht geslaagd ‘Guantanamera’ concert

GERAARDSBERGEN - Concerband Cecilia bracht geslaagd ‘Guantanamera’ concert

Jim_4947
 

“Wat een muzikaal feest! Mijn vader Digno had zich geen mooiere 100ste verjaardag kunnen voorstellen.” Met dit oprecht dankwoord sloot zoon Diego tweemaal de show af in een uitverkocht JC De Spiraal in Geraardsbergen. Concertband Cecilia Geraardsbergen (CCG), het swingend huisorkest, blikt terug op een feilloze organisatie van dit prachtig dubbelconcert.

 

Met ‘Guantanamera’ bracht CCG een wervelend eerbetoon aan de nog steeds populaire en onsterfelijke muziek van Digno Garcia. Het Trio Los Carios verraste jong en oud met enkele wereldhits zoals ‘Costa Brava’, ‘La Felicidad’ en de mooie harpsolo ‘La Luna de Ascension’, de latere Vlaamse hit ‘Hemelsblauw’ van Will Tura. De charismatische crooner Yannick Bovy pakte met het bombastische ‘Cry Me a River’ meteen de nokvolle zaal in. Zijn prachtige stem en covers van Nat King Cole, The Beatles en Michael Bublé bracht iedereen in ‘a deep latin mood’. Vanop een 2 meter hoge showtrap met als achtergrond een prachtig verlicht retro-decorgordijn toverde charmeur Yannick als verrassing de Geraardsbergse Emma De Quick tevoorschijn. Hun duet ‘Quando, Quando’ werd hét kippenvelmoment van de avond.

 

Dirigent Dominic Reynders en zijn 70-koppige muzikale bende, voor de gelegenheid versterkt met het percussiecombo van onze Kunstacademie, verraste met muzikale parels zoals ‘Santana: a Portrait’, ‘Mambo N°5’ en ‘El Cumbanchero’ als perfecte afsluiter. De wereldhit ‘Guantanamera’ kon uiteraard niet ontbreken. Tijdens dit bisnummer, en met een staande ovatie van een tevreden publiek, werden alle muzikale sterren van dit uniek jubileumconcert terecht in de bloemetjes gezet. Guantanamera, gewoonweg een onvergetelijke avond! Guantanamera, guajira guantanamera,…

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief