GERAARDSBERGEN - 500ste leerling van GO! Basisschool Klim Op te Zandbergen wordt junior detective van Child Focus

GERAARDSBERGEN - 500ste leerling van GO! Basisschool Klim Op te Zandbergen wordt junior detective van Child Focus

Img_2567
Img_2571
Img_2568
Img_2572
 

500ste leerling wordt junior detective van Child Focus. Child Focus is gestart met een tocht langs de Geraardsbergse scholen om het verantwoord omgaan met internet en sociale media onder de aandacht te brengen. Ook weglopen en seksueel overschrijdend gedrag komen aan bod.

 

'Dossier 116.000'. Zo heet het interactieve spel waarmee Marc Van Laere, vrijwilliger van Child Focus, naar de 5de en 6de leerjaren van de Geraardsbergse scholen trekt. "Het is een soort van detectivespel waarbij de kinderen tijdens een drietal lesuren levensechte vraagstukken moeten oplossen", vertelt Marc. "Ze moeten proberen te achterhalen wat er met vier kindjes aan de hand is. Zo zijn Emma en Nicolas het slachtoffer van foute dingen op het internet en zijn Max en Aïcha weggelopen van huis.

 

De kinderen leren Child Focus kennen, worden gesensibiliseerd rond veilig internetgebruik en het belang van het hebben van een vertrouwenspersoon.

 

Vrijdag kreeg, in GO! Basisschool Klim Op in Zandbergen, de 500ste leerling de "junior Detective Badge" overhandigd door Marc Van Laere.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2019
Sam Herremans
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief