GERAARDSBERGEN - Op naar een nieuw Abdijpark

C21

GERAARDSBERGEN - Op naar een nieuw Abdijpark

Jim_5314
 

Onroerend Erfgoed geeft toelating om de werken aan het historisch beschermde Abdijpark te hervatten. Op maandag 2 december start de aannemer met fase 1 van de werken.

 

Dat het Abdijpark een heel waardevolle en belangrijk site is voor vele Geraardsbergenaars bleek uit de vele reacties die er waren over de toestand waarin het park zich vandaag bevindt. Daarom zijn we verheugd dat de werken aan het park hervatten! Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen wil het park omtoveren tot een aangename, speelse ontmoetingsplaats voor jong en oud, met veel respect voor de belangrijke historische waarde. We investeren 700.000 euro om dit te verwezenlijken.

 

De werken zijn opgedeeld in twee fasen. De uitvoeringstermijn voor de eerste fase bedraagt 75 werkdagen. Indien fase 2 kan aansluiten met fase 1, zullen de werken in principe eind 2020 zijn voltooid.

 

Aandacht voor natuur

Het park heeft veel potenties op vlak van natuurontwikkeling. We verhogen de biodiversiteit door aanzienlijke groenaanleg (bomen, struiken, planten, bloemen). Hierdoor zal ook de belevingswaarde van het park verhogen.

 

Het Abdijpark verbinden met de stad

Het park vormt een groene oase die het groen van het buitengebied tot in het stadscentrum brengt. Door het park op te nemen en te verbinden met bestaande fietsen wandelroutes in de omgeving, wordt het park beter ontsloten. De wandelpaden worden heraangelegd en auto’s worden uit het park geweerd.

 

Inzetten op spelplezier

Het Abdijpark is een belangrijke plaats voor jonge gezinnen. De technische dienst van het lokaal bestuur zal zorgen voor een aantal speeltoestellen in robiniahout. Er komt ook speelnatuur in een gazonslinger – die door de bloemenweide loopt met diverse speelaanleidingen – en een speelse, kunstige watergoot. Bij het Koetshuis blijft de evenementenweide bestaan.

 

Plaats van ontmoeting

Ter hoogte van de voormalige cafetaria bovenaan het park komt een mooi mijmerterras. We herstellen de beeldkwaliteit door storende elementen en restanten zonder functie te verwijderen, zodat de omgeving weer fraaier oogt. Ter hoogte van de vijver komt een vlonderterras.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief