GERAARDSBERGEN - De Vrienden van de Musea Hunnegem sluiten 2019 af met een muzikale Kersthappening

GERAARDSBERGEN - De Vrienden van de Musea Hunnegem sluiten 2019 af met een muzikale Kersthappening

Jim_5568
 

De vrienden Musea Hunnegem  hielden een kersthappening met gevarieerde optredens in de kerk, het koor, de paxzaal en de pandgang van de leerlingen van de kunstacademie. In de binnentuin van het klooster was er een verwarmde winterbar.

 

Ook de Lionsclub Geraardsbergen was op de kersthappening  van de Musea Hunnegem aanwezig.  Onder voorzitterschap van Gino Van Nieuwenhove schonk de serviceclub Lions vouwbare, draagbare museumzitjes,  zodat nu ook oudere of minder mobiele bezoekers de rondleidingen in de musea comfortabel kunnen volgen.

 

2019 was een succesvol tentoonstellingsjaar in Hunnegem. Het museum Huge (Hunnegem-Geraardsbergen) en het museum MAVF (Museum en Archief van de Vlaamse Film) kregen er onder impuls van schepen David Larmuseau een derde museum bij: Luchtoorlog WO-2, een initiatief van Wings of Memory. Bovendien was er als grote publiekstrekker de expo ‘De Groote Oorlog in Maquettes’.

 

2020 wordt opnieuw boeiend in Hunnegem!

 

Volgend seizoen pakken de Vrienden van Musea Hunnegem uit met een nieuw bezoekerscafé met als thema Brouwerij Concordia, een kennismaking met het werk van  tekenaar en documentairemaker Marc Sleen in samenwerking met het Stripfestival Geraardsbergen, de vertoning van de oudste stomme Vlaamse film (1929) met live pianobegeleiding door Albert Gossye, en thematentoonstellingen in het museum HuGe rond kerk & klooster en school & pensionaat.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief