GERAARDSBERGEN - Gouden jubileum voor Jeugdraad

GERAARDSBERGEN - Gouden jubileum voor Jeugdraad

Jim_5512
 

De Giesbaargse JeugdRAAD vierde haar gouden jubileum. Na een druk jaar met tal van succesvolle activiteiten zoals Muurrock 4 Kids, het Gala van de Giesbaargse Jeugd en het Sinterklaasfeest was het tijd voor een feestje.

 

Voor de gelegenheid werd een overzichtstentoonstelling gemaakt van 50 jaar jeugdraad in Geraardsbergen.  Daarbij konden de jeugddienst en jeugdraad beroep doen op de archieven van tal van oud jeugdraadleden. Dit leverde unieke stukken op vooral uit de beginjaren van de jeugdraad waarover nog weinig terug te vinden was. Dat de jeugdraad een rijke geschiedenis heeft is gebleken uit deze tentoonstelling. Doorheen de jaren organiseerden ze niet alleen tal van kleine en grote activiteiten. Ze stonden ook mee aan de wieg van de oprichting van een jeugddienst, de uitwerking van een  speelpleinwerking, de bouw van het jeugdcentrum, het Muurrock festival … Meer nog, zonder de jeugdraad zouden deze er misschien helemaal niet gekomen zijn. Daarbij schreven alle generaties ook krachtige adviezen aan het bestuur.

 

De jeugddienst maakte van de avond gebruik om ook haar toekomstvisie voor te stellen. Samen met een groep jongeren formuleerden ze 4 dromen. En aan deze dromen willen ze de komende jaren werken. In de eerste plaats willen ze een integraal jeugdbeleid voeren, waar niet enkel de jeugddienst opkomt voor de jongste inwoners van onze stad maar waarbij allerlei partners en andere diensten mee werken aan een kindvriendelijke stad. Ze willen daarnaast werk maken van een vrijetijdsaanbod voor iedereen, met oog voor de talenten van alle kinderen en jongeren in Geraardsbergen. Via  giesbaargse Jeugd, wil ze ook meer zorgen voor verbinding, zodat iedereen zich thuis voelt in onze stad. Als laatste thema kozen ze voor jeugdruimte, ze willen niet alleen werken aan meer speelruimte in Geraardsbergen en haar deelgemeenten maar wil de publieke ruimte, samen met kinderen en jongeren ook mee vorm geven.

 

Veel jong en oud leden waren nieuwsgierig en zakten dan ook af naar het jeugdcentrum om een kijkje te nemen. Ze werden ontvangen door de huidige lichting. Het team van de Giesbaargse JeugdRAAD bestaat momenteel uit voorzitter Michaël Van der Linden, Eleonore Moens, Kasandra Martin Benitez, Celine Torrekens, Leen Van Laethem en Ailien Aerts. Zij staan te popelen om er de komende jaren nog verder in te vliegen. Als eerste actie formuleerden ze, na een jaar lang werken rond dit thema, een advies rond de mobiliteit in Geraardsbergen. Het advies werd op hun 50ste verjaardag gelanceerd en wordt de komende week voorgelegd aan het College van Burgemeester en Schepenen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief