GERAARDSBERGEN - T’Kaseike nieuw streekbier gebrouwen door Brouwerij Bovenkassei

GERAARDSBERGEN - T’Kaseike nieuw streekbier gebrouwen door Brouwerij Bovenkassei

20200122_192123
 

T’Kaseike blond en donker zijn de nieuwe tripels gemaakt door Filip Pillet en echtgenote Marissa Van Der Cruyssen die beiden een gezamenlijke passie voor bier hebben. De naam van het brouwsel verwijst naar de Zandbergse wijk waar ze wonen. Momenteel het bier nog gebrouwen in een brouwerij, maar zij willen een eigen microbrouwerij oprichten bij hen thuis.

 

Er is T’Kaseike blond, een stevige maar frisse tripel van 8,5 graden en T’Kaseike donkere tripel een robuust biertje van 7,5 graden.

 

Filip werkt al twaalf jaar in brouwerij Lindemans en ook Marissa was er actief. Daar kreeg hij de smaak voor het bierbrouwen flink te pakken. Drie jaar geleden startte hij daarom met avondonderwijs laborant fermentatieprocessen en leerde bier brouwen. Tijdens de Bovenkasseifeesten in Zandbergen rijpte uiteindelijk het idee om zelf een biertje uit te brengen.

 

Filip en Marissa gingen voor “kwaliteit, volle smaak en kleinschaligheid.” Ze gebruikten lokale ingrediënten voor hun brouwsel. De inspiratie op voor de naam van het bier vonden ze bij hun woonplaatsen het logo en etiket is gebaseerd op de dartele herten die vaak te spotten zijn aan de rand van de Zandbergse bossen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief