Atheneum GERAARDSBERGEN ontvangt delegaties uit vijf Europese landen tijdens Erasmusproject

Atheneum GERAARDSBERGEN ontvangt delegaties uit vijf Europese landen tijdens Erasmusproject

Jim_6806
 

Het GO! Atheneum Geraardsbergen zet sterk in op Internationalisering en neemt op regelmatige basis deel aan uitwisselingsprojecten. Deze week fungeert de school zelf als gast in een Erasmusproject voor delegaties van leerkrachten en leerlingen uit Litouwen, Roemenië, Griekenland, Turkije en Portugal. De focust ligt op onderwijsontwikkeling en –vernieuwing in de verschillende Europese landen.

 

Op maandag werd de dag gestart met een openingsceremonie, ingezegend door de Geraardsbergse Belleman. Verder stond ook een workshop rond virtual reality en gamification op het programma, naast een algemene focus op webtools en het gebruik van de multi-ethnics calender op de Chromebooks van de school.

 

De weekplanning werd aangevuld met een bezoek aan het Brugse frietmuseum en brouwerij ‘Halve Maan’. Ook Flanders Field Museum en het bijwonen van de ‘Last Post Tribute’ aan de Menenpoort bracht de leerlingen en hun buitenlandse collega-studenten heel wat bij over het Belgische oorlogsverleden.

 

Op donderdag werd de delegatie verwacht aan het stadhuis van Geraardsbergen, waar schepen Martine Duwyn hen van harte welkom heette. Ook de Broederschap van Manneken- Pis was aanwezig om de jongeren kennis te laten maken met de bekendste figuur uit Geraardsbergen. Een beklimming van de Muur maakte het avontuur in de Oudenbergstad compleet. ’ s Avonds bezochten ze Gent.

 

“Verschillende leerlingen van het Atheneum ontvangen als gastgezin een leeftijdsgenoot uit één van de deelnemende Europese landen. Hierdoor spelen we niet enkel in op de uitwisseling van ideeën rond onderwijsontwikkeling, maar worden alle deelnemers ook een week lang in een vreemde taal ondergedompeld,” aldus directeur Brecht Persoons.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020
Marc Colpaert | 20 jul 2020

archief