GERAARDSBERGEN - Kunstacademie opent nieuwe lokalen in voormalige pastorijwoning

GERAARDSBERGEN - Kunstacademie opent nieuwe lokalen in voormalige pastorijwoning

1182705_202002101700485627886
 

De kunstacademie zal voortaan ook gebruik maken van de lokalen van de voormalige pastorijwoning. Dit Neoclassicistische gebouw uit 1880 is gelegen is op de site van het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal, waar de kunstacademie gevestigd is.

 

Directeur Marc Vanden Borre is opgetogen met de nieuwe leslokalen:  “Voortaan zullen de cursussen fotokunst, digitale beeldvorming en textiele kunst plaatsvinden in de oude pastorijwoning naast onze kunstacademie. Op die manier kunnen we deze lessen optimaliseren met de nodige ruimte en materiaal.”

 

“Deze uitbreiding qua infrastructuur is eigenlijk een verlengstuk van het initiatief dat we enkele jaren geleden namen om onze afdeling beeld en audiovisuele kunsten te voorzien van een hogere graad”, legt schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont uit.

 

“Dit lesdomein beeld is ooit begonnen met tekenen, schilderen en keramiek, later uitgebreid met fotokunst en beeldhouwen.

 

In 2016 besloten we om het erfgoed van onze stad én de lessen die we aanbieden hand in hand te laten gaan door ook “textiele kunst” aan te bieden, een knipoog naar het rijke Chantillykant-verleden van Geraardsbergen.“

 

Het lesdomein beeld kent 145 leerlingen. Op dit ogenblik wordt reeds volop gewerkt aan het lesaanbod voor volgend schooljaar.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief