Welzijnsschakel Steksken wil handelaars in GERAARDSBERGEN warm maken voor uitgestelde koffie

Welzijnsschakel Steksken wil handelaars in GERAARDSBERGEN warm maken voor uitgestelde koffie

1184863_202002201624174839342
 

Een  ‘uitgestelde koffie’, een simpel idee: op café betaal je een extra koffie die niet jij maar iemand met laag inkomen na jou opdrinkt. Een gulle gewoonte die zich verspreidt sinds eind vorig jaar in Europa. Ook in ons land, ja zelfs in Geraardsbergen willen we niet achterblijven. Daarom neemt welzijnsschakel Steksken initiatief om de handelaars aan te spreken en de nodige materialen aan te reiken om dit mooi gebaar ook bij ons op te starten. We hebben een affiche ontworpen en een systeem dat hanteerbaar is om alles in de praktijk te stellen.

 

Mensen bestellen in een café of koffiebar meer koppen koffie dan ze zelf opdrinken. De extra koffie is bedoeld voor mensen die dat niet kunnen betalen. Die gaan het café binnen, of kunnen misschien van buiten al zien  ‘of er nog uitgestelde koffie is’. We werken met bonnetjes die zichtbaar opgehangen worden wanneer iemand een koffie betaalt voor een ander. Een persoon die het wat moeilijker heeft kan gebruik maken van een warme consumptie, geen alcohol en ook maximum één drankje per persoon.

 

Welzijnsschakel Steksken trok in Geraardsbergen rond en sprak al enkele handelaars aan om in dit project te stappen. Met succes kunnen we zeggen, allen reageerden positief en stappen mee in dit nieuwe initiatief. Op de Markt café The Preacher en café ‘tBit. Op het Stationsplein ’t Vervolg en in de Wijngaardstraat, Lathee.  Deze handelaars krijgen van ons het label, handelaars met een hart. Wil u als handelaar ook meedoen met de ‘uitgestelde koffie’ of een andere warme drank, neem dan contact op met ons, wij helpen u het concept uitwerken. We bezorgen affiches voor raam, flyers en de bonnetjes om mee aan de slag te gaan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020
Marc Colpaert | 20 jul 2020

archief