GERAARDSBERGEN - FTC Cam Cole op naar koninklijk

GERAARDSBERGEN - FTC Cam Cole op naar koninklijk

Jim_7787
 

Wielerclub FTC Cam Cole is aan een nieuw fietsseizoen begonnen. Deze club, gesticht in 1971, is de oudste wielertoeristenclub van Geraardsbergen. Aangezien het hun 49ste seizoen is gaan ze volgend jaar voor de titel koninklijk.

 

De club is opgedeeld in 3 groepen: Speedy’s, Funny’s en Smiley’s. Bij de Speedy’s wordt  sportiviteit, prestatie en wilskracht hoog in het vaandel gedragen. Die groep fietst ritten van ongeveer 90 km aan een gemiddelde snelheid van ongeveer 30 km/h. De Funny’s  is de groep waar buiten het sportieve vooral het recreatieve hoog in het vaandel wordt gedragen. De echte wielertoeristen dus. Die groep fietst ritten van ongeveer 65 km aan een gemiddelde snelheid van 26 km/h en de Smiley’s  staan open voor iedereen, jong of oud, man of vrouw,…Hier ligt het aandachtspunt vooral op het gezellig samen fietsen zonder al te veel druk te leggen. het tempo wordt aangepast aan de zwakste schakel in de ketting. Die groep fietst ritten van maximum 60 km aan een gemiddelde snelheid van ongeveer 22 km/h.

 

De club fiets niet alleen in België maar gaat soms ook naar het buitenland. Op  1 mei fietsen ze naar Roubaix en eind mei verkennen ze de champagnestreek.

 

Wie zelf wil meefietsen bij FTC Cam Cole springt best even binnen in de gelijknamige muziekwinkel in de Oudenaardsestraat.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief