GERAARDSBERGEN - Opvordering mondmaskers per burgemeesterbesluit

GERAARDSBERGEN - Opvordering mondmaskers per burgemeesterbesluit

Naamloos-22
 

De urgentie en het risico voor de volksgezondheid dat het coronavirus (Covid-19) met zich meebrengt, in het bijzonder voor kwetsbare personen, vraagt om de aanwezigheid van een voldoende voorraad van ademhalingbeschermingsmaskers oor de zorgverleners die mogelijk besmette personen behandelen.

 

Aangezien de normale leveringskanalen voor ademhalingbeschermingsmaskers de voorraden niet op peil kunnen houden is het van cruciaal belang dat aan de zorgleners het nodige beschermingsmateriaal ter beschikking gesteld worden om de nodige zorg te kunnen blijven garanderen.

 

Daarom vaardigt de burgemeester een besluit uit ter opvordering van alle ademhalingbeschermingsmaskers van het type FFP1, FFP2 en FFP3 van bedrijven gelegen op het grondgebied van Geraardsbergen.

 

De beschermingsmaskers moeten worden bezorgd aan Woonzorgcentrum De Populier, gelegen Groteweg 258 te Geraardsbergen (op weekdagen tussen 9 en 16 uur).

 

Een weigering of verzuim tegen dit bevel wordt gestraft met een gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden, en met een geldboete van zesentwintig euro tot vijfhonderd euro, of met één van die straffen alleen.

 

Het besluit treedt onmiddellijk in werking.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief