Atheneum GERAARDSBERGEN schenkt 1800 gelaatsmaskers aan gezondheidssector

Atheneum GERAARDSBERGEN schenkt 1800 gelaatsmaskers aan gezondheidssector

Jim_8040
 

Het atheneum van Geraardsbergen beschikt al enkele jaren over een lasercutter die onder andere gebruikt wordt in de richtingen elektromechanica, industriële ICT en STEM-engineering. Door de tijdelijke opschorting van de lessen, een van de maatregels getroffen tegen de verspreiding van het Coronavirus, wordt het toestel momenteel niet gebruikt. De directie van het Atheneum zag hier dan ook een kans om de maatschappij een handje toe te steken en startte het apparaat op voor de productie van 1800 gelaatsmaskers.

 

“Als school hebben wij een nauwe band met de gezondheidssector, aangezien heel wat van onze leerlingen stage lopen in een woon- en zorgcentrum, een kinderdagverblijf, de thuiszorg, enz. We vonden het dus onze plicht om al deze mensen een hart onder de riem te steken en om te helpen waar we kunnen. Eerder al schonken we onze stock van maskers en beschermingspakken aan leerlingen die via hun Duaal traject aan de slag blijven op de werkplek en aan het ASZ van Geraardsbergen,” kadert directeur Brecht Persoon.

 

“We voelden echter dat we meer konden betekenen en werkten daarom een planning uit om onze lasercutter in te schakelen voor de productie van 1800 maskers. Onder leiding van Koen Slagmulder, Yves De Wolf en Chris Teirlinck (technisch verantwoordelijken) startte de zoektocht naar materiaal. We konden uiteindelijk rekenen op platen van Publi-FDM en Exolon Group en ook Derito leverde band die gebruikt wordt voor de aansluiting aan het hoofd, alles via sponsoring. Ten slotte waren heel wat leerkrachten bereid om op vrijwillige basis in kleine groepjes alles te assembleren. We hielden vanzelfsprekend rekening met de regels van social distancing. De nodige veiligheidsvoorzieningen (zoals maskers, handschoenen en handgel) werden ook correct gebruikt door iedereen.”

 

Na 3 dagen van assembleren kan het atheneum 1800 maskers leveren. Deze worden verdeeld onder het ASZ, de stageplaatsen van de school en de woonzorgcentra die deel uitmaken van Senior Living Group, Armonea, Orelia, Anima

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief