GERAARDSBERGSE Lionsclub biedt steun tijdens coronacrisis

GERAARDSBERGSE Lionsclub biedt steun tijdens coronacrisis

Foto3
 

Het universeel Lionsdevies indachtig, ‘We Serve’, zijn de Lionsclubs van België in deze moeilijke tijden in actie getreden.

 

Vooreerst werd een Fonds opgericht om financieel tegemoet te komen aan onmiddellijke noden. Dit Fonds groeit door bijdragen van alle Belgische clubs en leden elke dag (Actie Covid-19, BE12 3630 1354 6492 Humanitair Fonds Lions Clubs International MD112 Belgium).

 

Er werd een bestelling geplaatst van €150.000 voor 60.000 FFP2 mondmaskers en voor 16.500 FFP1 mondmaskers, en dit bij een Chinees bedrijf geleid door een Belg wiens echtgenote Lion in China is.  Ook Lionsclub Geraardsbergen levert hierin haar bijdrage.

 

Deze mondmaskers zullen verdeeld worden waar, volgens Lions, die in de zorgsector werken, de hoogste nood heerst.

 

Verder heeft Lionsclub Geraardsbergen ook proactief de handen uit de mouwen gestoken onder meer met het maken en verstrekken van mondmaskers aan gezondheidswerkers door leden die zich van hun creatiefste zijde lieten zien. Tevens zorgde ze voor ontsmettingsproducten en handcrèmes voor het ASZ en thuisverpleging Hunnegem.

 

Lokaal wordt geholpen waar noden zijn, zodat thans onder meer budgetten zijn vrijgemaakt voor de steun aan “De Poort” en zijn bedeling van voedselpakketten ter waarde van €2000. Ook steunde de Lions een project voor een waarde van €2500 ten bate van kwetsbare jongeren, gevangen in een dikwijls moeilijke thuissituatie, via gezinsondersteuners met pakketten met educatieve inhoud, spelletjes en attenties.

 

-Last but not least voorzag de seviceclub een attentie voor alle afdelingen van het ASZ en een paascadeautje voor thuisverplegers, een categorie die ook dagelijks in de Corona-vuurlinie staat.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief