GERAARDSBERGEN - Binnenstebuiten bezorgt kwetsbare kinderen een extraatje in Corana tijden

GERAARDSBERGEN - Binnenstebuiten bezorgt kwetsbare kinderen een extraatje in Corana tijden

Doos
 

Meermaals per jaar organiseert Binnenstebuiten Geraardsbergen activiteiten voor jongeren met een beperking. Nu ook dit, gezien de corona-kwestie, in het water valt, zochten ze een alternatief.

 

“Dankzij de serviceclub ‘Leo Club Geraardsbergen’ konden Binnenstebuiten voor de jongeren een leuk pakket maken. Een doos met een opdrachtenbundel van alle begeleiders, een gezelschapsspel van kinderwinkel Iene Miene Muis en een snoepzak. De afgewerkte opdrachten kunnen ze dan delen op onze besloten Facebookpagina en zo hun contacten verder onderhouden.” zegt Lindsay Temmerman van Binnenstebuiten.

 

“Uit die gedachte, groeide de idee om hetzelfde concept uit te werken voor de kinderen in Geraardsbergen die in een kwetsbare situatie leven. Samen met de medewerkers van het Huis van het Kind en de financiële steun van serviceclub ‘Lions Club Geraardsbergen’ gingen we aan de slag. De gezinsondersteuners en de SAM werkers van Huis van het Kind zorgden voor een platform waar de kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten…Ook de jeugdopbouwwerkers en collega’s van de jeugddienst zorgen voor een platform waar jongeren hun hart kunnen luchten, zorgen kunnen delen. Deze informatie komt tevens in de verrassingsdoos.” gaat Lindsay verder  “Het is een druppel op een hete plaat, maar de doos zal even voor vreugde en verstrooiing zorgen, en wat voor ons weinig lijkt, is voor hen immens. De terechte nieuwsberichten over de kwetsbare jongeren is onze grootste zorg, het platform is hetgeen dat als doel heeft een spreekbuis te zijn voor hen.”

 

 In totaal worden er 120 dozen samengesteld. “Gelukkig kreeg ik helpende handen van man en dochter want samenwerken in deze tijd is niet zo evident.” zegt Lindsay. ” Volgende week gaan alle verrassingsdozen voor de kwetsbare gezinnen de deur uit. Die voor Binnenstebuiten werden reeds geleverd en aan de hand van de foto’s en filmpjes die ze delen op de besloten facebookpagina hebben ze er duidelijk veel plezier mee!”

 

Het  project kon alleen tot stand komen door de samenwerking met de serviceclubs Leo Club Geraardsbergen en Lions Club Geraardsbergen, Huis van het kind, de vrijwilligers en verantwoordelijke Barbara De Smet van het speelplein, de buurtmedewerkers, Lieve Herregodts en Renaat Aelbrecht van ‘het Steksten’, Ann Van Nieuwenhove van ‘het Peperkoekenhuis’, jeugdopbouwwerkers Aman en Samuel  en de gezinsondersteuners.

 

Samen kregen 282 kinderen in Geraardsbergen iets extra  in deze onzekere tijden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief