De woonzorgcentra van GERAARDSBERGEN en het OZC Sint Vincentius blijven gesloten voor externe bezoekers

De woonzorgcentra van GERAARDSBERGEN en het OZC Sint Vincentius blijven gesloten voor externe bezoekers

Dags10vvoaezujn
 

In tegenstelling tot wat aangekondigd werd op de Nationale Veiligheidsraad, zullen de woonzorgcentra op het grondgebied Geraardsbergen en het OZC Sint Vincentius in Geraardsbergen gesloten blijven voor externe bezoekers. Het stadsbestuur is ervan overtuigd dat dit tot moeilijkheden zal leiden op vlak van veiligheid en gezondheid in onze voorzieningen, en bijgevolg voor onze bewoners, familieleden en onze medewerkers.

 

Het lokaal bestuur is er zich van bewust dat dit geen aangename beslissing is, omdat sommige bezoekers en familieleden snakken naar bezoek, maar stellen zoals altijd de veiligheid en gezondheid van iedereen in onze voorzieningen op de voorgrond!

 

Samen met onze uitstekende medewerkers doen de stad er alles aan om de beste zorg in de meest veilige omstandigheden aan te bieden. Vanaf dag 1 stellen ze alles in het werk om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Nu reeds bezoek toelaten zou dit werk tenietdoen, wat zij absoluut willen vermijden. Het is immers onmogelijk te controleren of een bezoeker de laatste 14 dagen al dan niet ziektesymptomen heeft gehad. Daarbij komt dat er in de meeste woonzorgcentra nog geen testing gebeurd is zodat het voor hen onmogelijk is om aan te geven wie al dan niet drager is van het virus.

 

Vandaar dat alle WZC’s en het OZC tot minstens 3 mei dicht blijven voor externe bezoekers. De contacten die het stadsbestuur heeft gehad met de CRA’s sterkt hen in deze beslissing.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief