GERAARDSBERGEN - Nauwe samenwerking lokaal bestuur en winkeluitbaters om veiligheid te garanderen

GERAARDSBERGEN - Nauwe samenwerking lokaal bestuur en winkeluitbaters om veiligheid te garanderen

Winkel-veilig

Het goede verloop in winkels en supermarkten is van essentieel belang om de verspreiding van het coronavirus in  Geraardsbergen in te dijken. We kunnen ons op dat vlak geen laksheid veroorloven. Het lokaal bestuur en de politie werken nauw samen met de uitbaters van de winkels om na te gaan hoe deze de richtlijnen handhaven. Samen zorgen ze ervoor dat de veiligheid van de klanten wordt gegarandeerd en de kans op besmetting geminimaliseerd. Ze vragen dan ook aan alle inwoners om de richtlijnen van de winkels en supermarkten strikt en zonder discussie op te volgen.

 

“In de eerste plaats bedanken we alle uitbaters van voedingswinkels, supermarktuitbaters en winkelmedewerkers uitdrukkelijk voor het harde werk in moeilijke omstandigheden de afgelopen weken. De goede werking van deze is én blijft noodzakelijk om de voedselbevoorrading van onze inwoners te verzekeren. De supermarkten hebben bezoek gekregen van de lokale politie om na te gaan hoe ze de coronarichtlijnen handhaven om de verspreiding van het virus in te dijken. Er werd vastgesteld dat elke supermarkt extra inspanningen levert om de richtlijnen goed na te leven.” stelt het stadsbestuur.

 

Nu de doe-het-zelf zaken en tuincentra opnieuw mogen openen vanaf zaterdag 18 april, heeft het lokaal bestuur eveneens contact opgenomen met deze uitbaters. Ook hier zullen de richtlijnen nauw worden opgevolgd. Volgende winkels zullen opnieuw de deuren openen:

Brico , Gamma, Handy Home, Wynant, Claudio, Eeman-Van den Berge, Eurotuin

Flora Tuincentrum, Garden Plants, Scheerlinck en Tuin & Machines.

 

De bezoekers zijn verplicht de richtlijnen op te volgen die de winkels hen opleggen.  Deze zijn:

  • De regels van minimale sociale afstand (1,5 meter) moeten zowel binnen in de winkel als op de parking (bijvoorbeeld in de wachtrijen) gewaarborgd blijven.
  • Voor elke winkel geldt op ieder moment een beperking op het aantal bezoekers tot maximaal 1 persoon per 10m².
  • Daarnaast mag elk winkelbezoek maximum een half uur duren.
  • Mensen moeten alleen komen winkelen. Enkele uitzonderingen zijn mensen die fysieke of verstandelijke bijstand nodig hebben of kleine kinderen.
  • In veel winkels is het verplicht om een winkelkar te nemen om de sociale afstand te kunnen waarborgen. De winkelkar kan worden gereinigd door een winkelmedewerker, zo niet dan kan u deze zelf ontsmetten.

De lokale politie zal bij alle winkels regelmatig controleren om na te gaan of de maatregelen correct opgevolgd worden.

 

Wanneer het  lokaal bestuur de supermarkten of winkels logistiek kunnen ondersteunen door het leveren van nadarhekken of passend affichemateriaal, dan doen ze dit graag. Uitbaters kunnen met elke vraag terecht bij de dienst lokale economie (054 43 45 05, economische.zaken@geraardsbergen.be). Deze dienst staat ook ter beschikking voor het geven van tips en advies om de richtlijnen te handhaven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020
Marc Colpaert | 20 jul 2020

archief