Mondmaskers voor elke GERAARDSBERGENaar

Mondmaskers voor elke GERAARDSBERGENaar

Logo_geraardsbergen

Het schepencollege neemt haar verantwoordelijkheid en heeft beslist om mondmaskers te voorzien voor de Geraardsbergenaren. “We zullen daarvoor samen met Ninove een bestelling mondmaskers plaatsen. Het gaat om herbruikbare, wasbare mondmaskers voor alle inwoners vanaf 12 jaar. ” zegt waaarnemend burgemeester Fernand Van Trimpont. “We hebben de beslissing van de veiligheidsraad van vrijdag afgewacht rond de aanbeveling voor het dragen en de kwaliteit van mondmaskers door de bevolking. Het is duidelijk dat mondmaskers een belangrijke factor zullen spelen in de exit-strategie.”

 

De federale overheid en de deelstaten zullen er samen voor zorgen dat elke burger gratis minstens één standaard stoffen mondmasker krijgt dat de mond en de neus volledig bedekt. Iedereen zal ook twee “filters” krijgen, om in gekochte of gemaakte maskers te stoppen.

 

“Als schepencollege vinden we dat Geraardsbergse initiatieven aanvullend moeten zijn op wat de andere overheden doen in deze crisis. Dit geldt ook voor de mondmaskers. Want de bevolking zal op verschillende manieren aan mondmaskers geraken. Zelf maken of zelf aankopen, vrijwilligersateliers, levering door overheden,…” stelt Van Trimpont. ” Het is belangrijk dat we als overheid goed communiceren hoe mensen zelf mondmaskers kunnen maken en dat vrijwilligersinitiatieven verder ten volle ondersteund worden. Een gebruiksaanwijzing is onmisbaar, hoe moeten we zo’n mondmasker gebruiken, hoe moeten ze gereinigd worden, enz… We moeten ook vermijden dat mensen een vals veiligheidsgevoel krijgen en daardoor de afstands- en hygiënemaatregelen minder nauwkeurig gaan naleven. De basisregels zijn nog steeds het belangrijkste: afstand houden, vaak de handen wassen en contact vermijden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief