GERAARDSBERGEN stapt in groepsaankoop mondmaskers provincie Oost-Vlaanderen

GERAARDSBERGEN stapt in groepsaankoop mondmaskers provincie Oost-Vlaanderen

Depositphotos_351703258-stock-illustration-doctor-family-wear-medical-face
 

Tijdens de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen spelen mondmaskers een cruciale rol. Het dragen van een mondmasker is vanaf 4 mei verplicht op het openbaar vervoer, en dit voor iedereen vanaf 12 jaar. Ook op plaatsen waar de social distancing niet kan worden gerespecteerd, beveelt de Nationale Veiligheidsraad sterk aan ze te dragen. Wie geen mondmasker heeft, mag ook een sjaal of bandana gebruiken.

 

Het lokaal bestuur Geraardsbergen onderzocht hoe ze haar burgers kan voorzien van gratis maar vooral kwalitatieve mondmaskers, die bovendien door de stad aan een redelijke prijs kunnen aangekocht worden. Er werd rekening gehouden met de mogelijkheid om een filter toe te voegen voor extra bescherming.

 

Verschillende pistes en samenwerkingen werden onderzocht, van samenwerkingen met andere gemeenten tot aankopen van mondmaskers die een goed doel steunen.

 

Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt, en stappen we in de groepsaankoop mondmaskers van de Provincie Oost-Vlaanderen. De vooropgestelde datum van levering hiervan is 26 mei.

 

We zorgen er voor dat de 30.000 mondmaskers en mondmaskerfilters op basis van de aanbevelingen van de VVSG op een veilige manier onder de inwoners verdeeld worden. Meer hierover later.

 

Ondertussen blijven ook zelfgemaakte mondmaskers een zeer goed alternatief. Mondmaskers beschermen eigenlijk niet jezelf, maar je omgeving. Het dragen van een mondmasker is dus steeds een aanvulling op de bestaande fysieke afstandsmaatregelen.

 

Voor enkele zorginstellingen op ons grondgebied naaien vrijwilligers nog steeds dagelijks mondmaskers. Wil jij ook helpen? Stuur dan zeker een mailtje naar samenleving@geraardsbergen.be. Samen Geraardsbergen, ik bescherm jou, jij beschermt mij!

 

Burgemeester Guido De Padt is tevreden dat vandaag daadwerkelijk de toewijs van de mondmaskers gebeurde en dit aan het provinciebestuur dat  een groepsaankoop organiseerde. “De kwaliteit van de maskers is een belangrijke parameter en de provincie is dat als  betrouwbare partner evenzeer .”  Burgemeester Guido De Padt wil nu dingend werk maken van een verdelingsprocedure, waarbij de filters ook moeten worden meegenomen. De volledige levering van die filters aan de gemeenten, zal op 29 mei rond zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief