GERAARDSBERGEN - Commotie rond verkeersvrij handelscentrum

GERAARDSBERGEN - Commotie rond verkeersvrij handelscentrum

Jim_8226
 

De winkels in het Geraardsbergse handelscentrum gaan maandag terug open maar tevens worden de straten er van 9 tot 18 uur verkeers- en parkeervrij gemaakt. De burgemeester benadrukt dat deze beslissing om gezondheidsredenen noodzakelijk is maar de handelaars klagen dat er geen voorafgaand overleg was.

 

De beslissing geldt voor de Oudenaardsestraat vanaf de Adamstraat, de Grotestraat, de Lessensestraat vanaf de Grotestraat tot het Stationsplein en het Stationsplein zelf in de rijrichting naar het station. De spoeddienst van het ASZ-ziekenhuis is te bereiken via de Verhaeghelaan en Kattestraat, waar tijdelijk verkeer in twee richtingen wordt toegelaten tot aan de ingang van de spoeddienst.

 

Het gratis parkeren blijft behouden tot 1 juli maar met een beperking in tijd zijn zoals in de blauwe zone. Automobilisten moeten dus een parkeerschijf leggen. Het centrum blijft verkeersvrij tot en met 25 mei en er komt wekelijks een evaluatie met de handelaars en veiligheidsdiensten.

 

Volgens Serge Van Der Poorten van modezaak Jippy’s is er heel wat ongenoegen bij de handelaars. Voor eerst was er  was geen voorafgaand overleg. Het handelscentrum verkeersvrij maken, is ondoordacht en veroorzaakt paniek bij de zelfstandigen. Verkeersvrije straten zijn mogelijk als experiment, maar niet in coronatijden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief