Steunmaatregelen Solidair GERAARDSBERGEN

Steunmaatregelen Solidair GERAARDSBERGEN

15129
 

De coronacrisis heeft een impact op iedereen in de stad Geraardsbergen. Als lokaal bestuur kunnen we deze crisis niet alleen aan. Nu meer dan ooit, zullen we de handen in elkaar moeten slaan om samen oplossingen te bedenken en uit te werken. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich spontaan inzetten om elkaar te helpen. Geraardsbergen toont zich solidair en als bestuur willen we iedereen oprecht bedanken!

 

Het lokaal bestuur denkt graag samen met jullie na over de volgende stappen. We maken middelen vrij, maar hebben jullie hulp nodig om te begrijpen wat we kunnen doen om écht te helpen.

 

Met ‘SOLIDAIR GERAARDSBERGEN’ willen we samen met jullie aan de concrete uitwerking van de hulpmaatregelen werken. De vrijgemaakte middelen staan los van de reeds genomen maatregelen zoals aankoop en de verdeling van mondmaskers voor iedere inwoner boven de 12 jaar.


Hoe kan je helpen op korte termijn?

Op korte termijn willen we graag enkele maatregelen nemen die direct voelbaar zijn voor iedereen. Daarvoor richten we een werkgroep op met betrokken medewerkers van de stad. Zij bekijken op korte termijn alle voorstellen en nemen de meest dringende beslissingen. Onze middelen zijn niet eindeloos. We zoeken voorstellen die echt helpen en echt voelbaar zijn voor een zo groot mogelijk groep mensen.

Voel je zelf een concrete nood? Heb je een idee hoe we als lokaal bestuur mensen uit jouw buurt kunnen helpen? Laat het ons weten!

 

Uw voorstellen kunnen per mail overgemaakt worden aan samenleving@geraardsbergen.be of opgestuurd worden naar de Dienst Samenleving, Weverijstraat 20, 9500 Geraardsbergen tegen uiterlijk tegen 18 mei.

 

Hoe kan je helpen op lange termijn?

Omdat we weten dat de impact van deze crisis nog een hele tijd zal wegen, denken we ook al op de lange termijn. In de loop van de volgende weken en maanden willen we graag samen nadenken over wat we nog kunnen ondernemen om verder te helpen. Heb je interesse om mee in deze denkgroep te stappen? Laat het ons weten op samenleving@geraardsbergen.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief