GERAARDSBERGEN - Sloop klooster Arme Klaren wekt ongenoegen op

GERAARDSBERGEN - Sloop klooster Arme Klaren wekt ongenoegen op

1198079_202005211313025180282
 

Het leegstaande klooster  van de Arme Klaren in de in Geraardsbergen wordt gesloopt en op de site komen 16 appartementen. De nieuwbouw is een project van de Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek. Veel mensen zijn ontgoocheld omdat er opnieuw een iconisch stadspand verdwijnt.

 

In 1846 kochten de zusters Clarissen het pand in de Penitentenstraat. In 1957 was er de laatste intrede van een nonnetje en in augustus 2002 woonden er nog 6 bejaarde zusters . Ze kozen er voor n om te verhuizen en het kloosterpand te verkopen aan de Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek.

 

Midden 2017 raakten de plannen bekend voor de bouw van appartementen op de historische maar niet beschermde site. Voor dit nieuwbouwproject moest het pand gesloopt worden, die fase is nu ingezet. Op sociale media is er onbegrip voor het verdwijnen van een bekend gebouw in de binnenstad. Tevens lees je er  de verhalen over bewoners van de Oudenbergstad die eieren naar de Clarissen droegen in ruil voor een gebed voor zonnig weer. De eieren werden door de nonnen gebruikt om hosties te maken.

 

Buurtbewoners menen dat het woonproject zich niet harmonieus zal integreren in de omgeving en dat er nog meer parkeerdruk zal komen. De buurt stelt zich ook vragen over de stabiliteit van naastliggende woningen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief