GERAARDSBERGEN - Zuurstof geven en voorbereiding relance met taskforce

GERAARDSBERGEN - Zuurstof geven en voorbereiding relance met taskforce

93695799_1464157723757831_8931371731684163584_n
 

Geraardsbergen heeft de voorbije weken veel energie gestoken in het bestrijden van de coronacrisis op het vlak van volksgezondheid. Maar op economisch vlak dreigt er een bloedbad voor de lokale economie. UNIZO Geraardsbergen startte daarom een taskforce op met de stad, om de getroffen ondernemingen zo de nodige zuurstof te geven. De taskforce bereidt nu ook de heropbouw voor. De taskforce werd opgericht naar analogie met andere steden zoals Dendermonde, Gent, Sint-Niklaas en Aalst. In de taskforce zijn organisaties betrokken die de sterkst getroffen sectoren vertegenwoordigen zoals de handel en horeca maar ook de bouw en kmo’s. UNIZO Geraardsbergen werkt nu samen met burgemeester Guido De Padt, schepen voor Economie Véronique Fontaine en schepen van Middenstand Ann Panis aan het bestrijden van de economische crisis op stedelijk niveau. Ook de vertegenwoordigers binnen de economische raad en VOKA zijn hierbij betrokken. En ook de lokale handelsvereniging speelt een belangrijke rol: hun leden worden opgeroepen om behoeften en verzuchtingen te melden aan hun voorzitter Rob van Tilborgh.

 

Steunmaatregelen

UNIZO Geraardsbergen is alvast tevreden dat de stad luistert naar de noodkreten van de ondernemers en zuurstof wil pompen in de lokale economie. Stad Geraardsbergen zal een aantal steunmaatregelen ontwikkelen en denkt volop na over de relance de komende weken.

 

Katty Carion, voorzitter UNIZO Geraardsbergen: “Net als andere steden en  gemeenten heeft Geraardsbergen een aantal hefbomen in handen om de lokale economie te versterken, denken we maar aan het tijdelijk niet innen van een aantal retributies, het stimuleren van het winkelhieren, het zelf versneld betalen van leveranciers,… In nauw overleg met de stad wordt op dit ogenblik bekeken waarop het best kan worden ingezet.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief