Fietstocht ‘Red de trambaan GERAARDSBERGEN - Herzele

Fietstocht ‘Red de trambaan GERAARDSBERGEN - Herzele

Image1
 

Op zondag 27/09 organiseert Climaxi ism ‘t Uilekot en partners een fietstocht langs de vroegere tramverbinding G’bergen-Herzele: we tekenden het authentieke tram-traject uit, volgen de nog bestaande stukken en traceren in het landschap langswaar de tramverbinding liep.

 

We vertrekken om 14u op de parking van De Reep (Astridlaan 86, G’bergen). Rond 15u plannen we een tussenstop in Ophasselt (parking ‘t Bildeken). Wie wil, kan daar aansluiten om verder te fietsen naar Herzele. De fietsroute is ongeveer 20km lang. 

Inschrijven is verplicht via trambaan@climaxi.be

 

Climaxi en ‘t Uilekot pleiten allang voor een herwaardering van de vroegere trambaan tussen Ge-raardsbergen en Herzele. In Herzele ligt al een afgewerkt stuk van 3km. Tussen Steenhuize en Herzele ligt nog een stuk klaar om verder ingericht te worden. Het ongebruikte stuk trambaan in Geraardsbergen kan daarop prima aansluiten. Het geheel past dan in een netwerk van autovrije voet- en fietswegen in Zuid-Oost-Vlaanderen.

 

Climaxi en ‘t Uilekot lanceerden in voorjaar 2020 al een petitie voor het behoud en inrichting van de trambaan. Dat stuk oude tramweg kan makkelijk ingericht worden als voet- en fietsweg naar omliggende dorpen en gemeenten toe. Het kan zelfs aansluiten op de reeds bestaande stukken trambaan in Herzele.

 

De petitie kan je hier vinden:

https://petitie.be/petitie/herstel-trambaan-geraardsbergen-herzele 

Of surf naar onze website www.climaxi.be

 

Deze activiteit past in onze campagne ‘Eco & Sociaal wordt het nieuwe normaal’. Affiches, stickers en badges zijn gratis ter beschikking via ons secretariaat of kunnen via email aangevraagd worden: info@climaxi.be

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2020

archief