GERAARDSBERGEN - Burgerinitiatieven ondersteund. Voor spetterende out-of-the-box initiatieven

GERAARDSBERGEN - Burgerinitiatieven ondersteund. Voor spetterende out-of-the-box initiatieven

Dsc4500

Het is zo dat de coronacrisis de samenleving hard heeft getroffen. ‘We hopen met deze ondersteuning burgers in onze stad de ruimte te geven om initiatieven te nemen, los van een lidmaatschap van sportraad, cultuurraad en jeugdraad. De verenigingen hebben reeds recht op een tegemoetkoming. Maar daarnaast zijn er in onze stad ook heel wat individuele burgers die graag initiatief nemen en iets zouden willen organiseren en buiten de subsidies voor verenigingen vallen. Dat kan voor  jeugdinitiatieven  zijn of sport of cultuur of voor de samenleving in haar geheel. Met  dit reglement hopen we inwoners van onze stad een stuk  tegemoet te komen’ zegt schepen Kristin Vangeyte (Open Vld-samenleving)’ ‘We laten hen volledig vrij en willen hen daarbij ten volle ondersteunen.’

 

Solidariteit en samenwerking en creativiteit zijn nu meer dan ooit belangrijk.

 

Binnen het noodfonds corona jeugd, sport en cultuur van de Vlaamse regering wordt door de stad  30.000 € gereserveerd voor burgerinitiatieven naast de bestaande budgetten.

 

Het project moet gericht zijn op inwoners van Geraardsbergen en de indiener moet een inwoner van Geraardsbergen zijn. Het project dient uiteraard plaats te hebben op het grondgebied van Geraardsbergen. Het moet ook open staan voor iedereen en zich focussen op toegankelijkheid, ook op vlak van eventuele toegangsprijzen en promocampagnes. Een werkgroep bestaande uit afgevaardigden van sport, jeugd, cultuur en samenleving geven advies en het college neemt een beslissing binnen de 4 weken. De toelage bedraagt maximaal 3000 € per aanvrager. Daarbovenop  werd , wat ook zeker interessant kan zijn, een reductie van 50 procent toegekend voor de Spiraal op de geldende gebruikerstarieven voor de grote zaal tot eind dit jaar.

 

Neem zeker eens contact op met  samenleving@geraardsbergen.be 054/434420  en op afspraak kan je ook altijd persoonlijk langs gaan (masker verplicht).

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2020
JImmy Godaert
JImmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2020

archief