Ik start in GERAARDSBERGEN

C21

Ik start in GERAARDSBERGEN

Jim_5469
 

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen keurde gisteren op de gemeenteraad het reglement goed “ondersteuning voor starters”. Het Lokaal Bestuur wil de slaagkansen van startende ondernemers verhogen en de zelfstandige economische activiteit in de stad stimuleren. Met de financiële en begeleidende steunmaatregelen uit het reglement startersondersteuning, krijgt de starter een duwtje in de rug om van zijn onderneming een succesverhaal te maken.

 

Sinds 2015 verleent Geraardsbergen ondersteuning aan startende bedrijven. Starterscontracten werden afgesloten met zowel financiële als coachende ondersteuning. Daarnaast schaafde het startersmoment jaarlijkse de ondernemerskwaliteiten van de beginnelingen bij. Het starterscafé zorgde voor actuele ondernemersinfo en een netwerk van starters in Geraardsbergen. Elk jaar won één Starter van het Jaar een mooi beeld en een geldprijs van 1.000 euro. Dit hele ondersteuningspakket werd in goede banen geleid door een gedreven starterscomité van experten.

 

Gisteren besliste de gemeenteraad om dit starterspakket uit te breiden en aan te passen aan de huidige maatschappelijke omstandigheden. Het startersmoment, de starterscafés, de Starter van het Jaar en het starterscomité blijft behouden en wordt verder geprofessionaliseerd.

 

Nieuw is dat vanaf januari 2020 elke starter in Geraardsbergen de inschrijving van de kruispuntbank terugbetaald krijgt, wat neerkomt op een tussenkomst vanuit de stad van 89,50 euro. Daarnaast krijgt elke startende ondernemer extra zichtbaarheid via verschillende communicatiekanalen zoals het stadsmagazine, de nieuwsbrief ‘Ondernemend Geraardsbergen’ of ,mits een kleine opstartkost, via de ledschermen in het centrum.

 

De stad contacteert alle starters proactief om het aanbod bekend te maken. Starters zullen in hun brievenbus een hartelijk “Ik-start-in-Geraardsbergen” welkomstpakket vinden met uitleg wat de stad kan betekenen voor hen zoals de ondersteuning naar starters en de dienstverlening naar bedrijven. Deze aanpak heeft als doel om zoveel mogelijk starters te overtuigen ambassadeur te worden van het ondernemerschap in Geraardsbergen. De meeste ondersteuning kan de starter aanvragen via eenvoudig inschrijvingsformulier op de website. Starter van het Jaar worden, een eerste coaching of terugbetaling van externe coaching kan je bekomen door, bij het eenvoudig inschrijvingsformulier, een ondernemersplan toe te voegen.

 

Schepen Fontaine is alvast enthousiast over de bijkomende ondersteuning voor starters: “Door de coronacrisis merken we een terugval in het aantal startende ondernemingen in Geraardsbergen terwijl deze de laatste jaren enorm waren gestegen. We willen daarom bijkomende maatregelen treffen om gedreven mensen dat extra duwtje in de rug te geven zodat ze toch starten met een eigen zaak. De nieuwe maatregelen kunnen aangevraagd worden door elke startende ondernemer die na 1 januari 2020 zich inschreef in de kruispuntbank. We kunnen hiermee de economische crisis veroorzaakt door het coronavirus niet oplossen, maar hopelijk de starters wel een hart onder de riem steken en laten weten: We zijn er voor jullie!”

 

Het startersbeleid zal ook na deze aanpassing nog worden bijgestuurd naargelang de noden. “We hebben opnieuw een aantal interessante suggesties gekregen zoals de uitbreiding voor student-ondernemers of het voeren van extra marketing rond “Ik start in Geraardsbergen”, vertelt schepen Fontaine. Als laatste wil ze het starterscomité uitdrukkelijk bedanken: “Deze experten hebben met hun jarenlange ervaring reeds tal van starters in Geraardsbergen vooruit geholpen en doen dit bovendien volledig gratis en vrijwillig. Ontzettend bedankt aan Katty Carion, Luc Govaert, Luc Seminck en Xavier Goddaer!”

 

Meer informatie via de website: http://www.geraardsbergen.be/startersstad of via dienst economische zaken: economische.zaken@geraardsbergen.be 054 43 45 05.

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief