Meer dan veertig fietsers op de fietstocht GERAARDSBERGEN-Herzele

Meer dan veertig fietsers op de fietstocht GERAARDSBERGEN-Herzele

___wim_schrever-1-2
© Wim Schrever
 
___wim_schrever-3
© Wim Schrever
 
___wim_schrever-26
© Wim Schrever
 

Met meer dan veertig deelnemers fietsten we langs de authentieke trambaan Geraardsbergen-Herzele.

 

De fietstocht in #zuidoostvlaanderen telde enthousiaste deelnemers, jong en oud. 

Bij het zien van het authentieke tramtraject doorheen het landschap, was iedereen het eens: hier liggen best nog mogelijke stukken die met minimale kosten kunnen worden ingericht als autoloos alternatief voor voetgangers en fietsers. Hoog tijd voor onze lokale overheden om hiervan (beter) werk te maken!

Dat was ook de inzet van deze activiteit: de betrokken lokale besturen van #Geraardsbergen, #Lierde en #Herzele aanzetten om er werk van te maken.

 

De actie zet meteen ook de geplande aanleg van het extra stuk N42 in vraag: in de huidige maatschappelijke en klimaat-context is een extra auto- en vrachtweg  niet meer te verantwoorden. De plannen dateren van veertig jaar geleden en behoren tot de prullenmand.  

‘t Uilekot vzw, Climaxi vzw en partners pleiten ervoor beter te investeren in voet- en fietswegen in Zuid-Oost-Vlaanderen in plaats van zoveel geld uit te geven voor een extra reeds bestaande auto- en vrachtweg. Ook op Europees vlak zijn daarover duidelijke beleidsregels.

Volgens recente cijfers is transport in de regio verantwoordelijk voor meer dan 30% van de CO2-uitstoot. Dat is een extra reden om meer in te zetten op veilige fietsverbindingen.

 

Dat de bouwaanvraag van bovenstaande extra N42 nu versneld wordt uitgevoerd, doet wenkbrauwen fronsen. Wat is ons beleid hier van plan?!

 

De deelnemers aan de fietstocht kregen het authentieke traject van de tramverbinding mee en een folder van de irrelevante extra aanleg van de N42.

 

Langsheen het traject kregen de deelnemers ook extra uitleg.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2020

archief