GERAARDSBERGEN - De inhoudsloze fietsstunt in Zarlardinge

GERAARDSBERGEN - De inhoudsloze fietsstunt in Zarlardinge

Sam_4350__kopie_
Ingezonden foto.
 
Het stadsbestuur verraste onlangs de fietser en tal van andere mensen met groene lijnen en witte fietsbeelden op de Watermolenstraat, Pastorijstraat in Zarlardinge en de Donkerstraat in Overboelare. Kwamen hier geverfde suggestiestroken? Het doel was 'doordat de rijweg optisch versmald wordt', gaat het gemotoriseerd verkeer automatisch minder snel rijden en verhoogt de veiligheid voor de fietsers aanzienlijk…’ lezen we op de website van 't stad. "Welnu, volgens mij biedt deze dure en ‘vernieuwende’ stunt (suggestiestrepen), geen enkele wettelijke en praktische bescherming en verhoogt nog het risico op ongevallen", zegt Armand Matthijs voorzitter van Rebus. "Het lijkt er opnieuw op dat bestuurders wel vindingrijk en trots zijn dat, we hier steeds verder achterop stappen en fietsen. Rollen, stappen en fietsen voor onze gezondere toekomst. Met de dreigende corona-oorlog en de groeiende klimaatproblemen, wordt het pijnlijk duidelijk, dat we naar een toekomst moeten die minder verspillend, vervuilend en ziekmakend is. Of, samen met het mondmasker en sociale afstand, investeren en samen werk maken van een gezondere toekomst."
Dat betekent in de Oudenbergstad onder meer:
-vrije en rolstoelvriendelijke voetpaden in verkavelingen en woonstraten;
-verbindende en veilige autovrije stap- en fietsverbindingen tussen alle dorpen en naar de stadsring, stations, de Dender. En dat op bestaande, dikwijls belemmerde en ingepikte (met steun van de overheid) kleinere gemeentewegen;
-beschermde fietsstraten in de bebouwde kom van de stad en de 15 dorpen.
"Is het nog niet duidelijk, bestuurders en medebewoners? Rol, stap of fiets dan even op of tussen het stunt-traject tussen de Watermolenstraat en de Donkerstraat. We roepen iedereen op zorg te dragen voor zichzelf en voor onze gezonde toekomst samen! Veilig in beweging blijven en elkaar steunen!", besluit Armand.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief