Rebus vraagt het herstellen van een verbindende weg in GERAARDSBERGEN

Rebus vraagt het herstellen van een verbindende weg in GERAARDSBERGEN

Image1__1_
Een beeld van de overgang aan de Marke, met een onwettige en afwijzende uitnodiging. Foto Ingezonden
 
Armand Matthijs(Rebus) heeft de stad Geraardsbergen een verzoekschrift toegestuurd om een verbindende weg te herstellen in overeenstemming met het decreet gemeentewegen en de gemeentewet 
Verzoekschrift tot het opleggen van last tot herstel in toepassing van artikel 42 van het decreet gemeentewegen van 3.5.2019  tot het herstellen van veilige doorgang op het staptracé tussen  knooppunt 21 (Akrenstraat Viane) en 16 (Heuvelstraat Moerbeke) aan de Schillebeeklokte. Het wandelnetwerk Bronbossen-Vlaamse Ardennen tekende deze verbinding  tussen beide deelgemeenten uit,  die ook loopt over de betonnen brug over de Marke en  Marke-zijriviertje.
Tussen de Akrenstraat (met Wijzebeek) en de Marke situeren zich de Schillebeeklokte, twee ondiepe grachten met bedding van zowat 2 meter breed. En zowat 0,40 meter diepte. Tijdens nattere periodes worden deze grachten gevuld met hemelwater. Dit maakt de doorgang voor stappers gevaarlijk of onmogelijk. Temeer dat men zich ook al niet kan vasthouden aan de overhellende prikkeldraad aan de oostkant van de weide.
Stappen moet kunnen in normale omstandigheden, waarbij men niet onder het water of modder zit en dreigt vast te raken in de zompige bodem. Zie artikel 3 van voornoemd decreet. Daarom verzoeken we om een degelijke, duurzame en goedkope oplossing die veilig is voor stappers en dieren op de weide. Daarbij denken we aan paar kunststoffen buizen met passende diameter (30 cm?) en lengte van 1,5 meter in iedere lokte. Deze buizen worden bedekt met de plaatselijke grond.
Deze plaats en de overgang van deze weg en Markebruggen hebben  al een lange pijnlijke geschiedenis achter de rug. Mede door de inzet van de Padstappers werd al belangrijke vooruitgang geboekt. Het maken van deze droge overgang waarborgt een veilige en aantrekkelijke verplaatsing voor mensen van hier en de bezoekers.
Deze vraag werd ons ook gesignaleerd door het secretariaat Trage Wegen vzw. We kijken uit naar deze aanpak en het resultaat dat getuigt van rechtszekerheid en respect voor  alle stappers", volgens Rebus vzw, Armand Matthijs Geraardsbergen

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief