GERAARDSBERGEN - Het standbeeld van bokslegende Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit dit jaar naar de Vesten?

GERAARDSBERGEN - Het standbeeld van bokslegende Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit dit jaar naar de Vesten?

Editie_geraardsbergen_tarzan_2__kopie_
Het standbeeld van Tarzan tijdens de onthulling in De Gavers 20 jaar geleden, met bokser Freddy De Kerpel en Guido De Padt. - Archiefbeeld Marc Colpaert
 
Schepen Ann Panis bevestigde ons dat het de bedoeling is om dit jaar - als de corona geen stokken in de wielen steekt - het standbeeld van bokslegende Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit, op de Vesten te plaatsen.
Het standbeeld van bokslegende Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit dat ongeveer 20 jaar geleden werd geplaatst in de Gavers(zie foto), stond de laatste jaren een beetje te verkommeren op het provinciaal domein. Door de stad werd beslist dat het een meer prominente plaats in Geraardsbergen zal krijgen, namelijk op de Vesten. Cyriel beter bekend als ‘Tarzan’ Delannoit (1926-1998) was een volksjongen, die zich in 1948 de legende in bokste, toen hij op 23 mei Europees kampioen werd. De sokkel voor het standbeeld is ondertussen geplaatst op de Vesten. "Momenteel is het standbeeld nog in herstelling, het zal gezandstraald worden en dan komt het naar de Vesten. De eerste mogelijkheid om dit standbeeld plechtig te openen, zou in maart zijn tijdens het stripfestival - als dit natuurlijk doorgaat door de corona - . Waarom met het stripfestival, omdat er die dag een strip zou verschijnen van Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit. Indien dit niet doorgaat kunnen wij eventueel opschuiven naar die bewuste datum van 23 mei, toen Tarzan kampioen werd zoveel jaar terug", besluit schepen Ann Panis.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief