GERAARDSBERGEN - Alle buitenschoolse activiteiten voor -13-jarigen afgelast tot en met de krokusvakantie

GERAARDSBERGEN - Alle buitenschoolse activiteiten voor -13-jarigen afgelast tot en met de krokusvakantie

Geraardsbergen_stadhuis
de stad Geraardsbergen sluit alle buitenschoolse activiteiten. - Foto Marc Colpaert
 
In Geraardsbergen zijn er momenteel verschillende corona-uitbraken onder lagereschoolkinderen, al dan niet de Britse variant. Om de uitbraken zo snel mogelijk in te dijken en nieuwe broeihaarden te vermijden, is het belangrijk dat klasbubbels niet vermengd worden. Daarom worden buitenschoolse activiteiten voor -13-jarigen afgelast tot en met de krokusvakantie (21 februari). Hierdoor sluit ook de Buitenschoolse Kinderopvang De Speeldoos de deuren. De opvang is enkel open voor kinderen, waarvan de ouders geen enkele andere opvangmogelijkheden hebben.
“Er zijn momenteel verschillende uitbraken in de Geraardsbergse lagere scholen. Meestal gaat het om een kleine haard, soms om een grotere cluster. Van zodra een besmetting opduikt, volgt uitgebreide testing en contactopvolging. Op die manier kunnen we heel kort op de bal spelen en telkens opnieuw de puzzel leggen”, legt burgemeester Guido De Padt uit.
Welke buitenschoolse activiteiten worden concreet afgelast?
Buitenschoolse activiteiten voor -13-jarigen kunnen niet doorgaan tot en met 21 februari 2021, het einde van de krokusvakantie. Het betreft alle activiteiten - zowel aangeboden door het lokaal bestuur als door privé-instanties - waarbij klasbubbels worden vermengd: sport, kunstlessen, carnavalstages, cultuurkampen, jeugdbeweging, …
De Kunstacademie sluit de deuren voor leerlingen uit het lager onderwijs. De lessen zullen digitaal verlopen. Voor leerlingen uit het secundair onderwijs en de volwassen verandert er niets.
Ook de buitenschoolse opvang De Speeldoos gaat dicht. Hierop geldt een uitzondering voor volgende kinderen:
kinderen van ouders in essentiële beroepen die niet aan thuiswerk kunnen doen
kinderen uit kwetsbare gezinnen
 
“We zijn er ons van bewust dat het annuleren van de buitenschoolse activiteiten, ook tijdens de krokusvakantie, voor heel wat ouders een moeilijke situatie creëert. De coronacijfers in onze lagere scholen nopen ons echter tot deze maatregel. We merken dat besmettingen heel snel overgezet worden wanneer klasbubbels elkaar kruisen. Opvang is echter cruciaal voor mensen in essentiële beroepen en kwetsbare gezinnen. Zij kunnen dan ook nog steeds terecht in De Speeldoos”, besluit schepen van Jeugdbeleid en Onderwijs Fernand van Trimpont.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief