GERAARDSBERGEN - Dag van de Academies, de Geraardsbergse academie op Eclips TV

GERAARDSBERGEN - Dag van de Academies, de Geraardsbergse academie op Eclips TV

Aa_affichedkodag-gecomprimeerd__1_-1
 
Op zaterdag 6 februari viert Vlaanderen de 'Dag van de Academies'. Traditioneel is dat een dag met concerten, theatervoorstellingen, dansshows en expo’s van leerlingen uit het deeltijds kunstonderwijs, maar in dit heel speciale jaar zijn een podium en publiek een verre droom. De Kunstacademie van Geraardsbergen riep de hulp in van Eclips TV. En zo is het podium van de leerlingen op de dag van de Academies jouw tv-scherm! 
 
 
 
Op zaterdag 6 februari zendt Eclips TV om 16:15 (tot 16:45) een reeks clipjes uit waarin je leerlingen muziek, woord, dans, beeld en circus aan het werk ziet. De leerlingen van de Kunstacademie verrasten de kijkers van Eclips TV al een eerste keer met een stemmige kerstuitzending tijdens de eindejaarsperiode. Na de positieve reacties van kijkers tonen nu nog meer leerlingen wat ze kunnen. 
 
Wie zaterdag in de winkelstraten in Geraardsbergen loopt, zal een affiche van de Kunstacademie in het straatbeeld zien. Op de affiche heeft elk domein zijn eigen QR-code. Wil je dansende leerlingen zien, dan scan je de QR-code van domein dans. Jongleren op een eenwieler? Scan de QR-code van circus! Tafeltoneel, gedichten op muziek, concertjes, koorzang? Achter de QR-codes schuilen heel veel artistieke acts van leerlingen van de Kunstacademie. Ook op de FB-pagina en op de site van de Kunstacademie zullen de QR-codes te vinden zijn.  
 
‘Jonge mensen artistiek en coronaveilig zien optreden, dat geeft moed en steekt iedereen een hart onder de riem,’ zegt schepen Van Trimpont, ‘Toen we vorige week de Kunstacademie preventief sloten voor kinderen jonger dan 12 jaar stapten de leerkrachten meteen over op afstandsonderwijs. Deze affiche met QR-codes en de uitzending op Eclips TV zijn originele initiatieven die tonen dat onze kinderen en jongeren volhouden. Samen kunnen we dit aan!’ 
 
Kunstacademie op Eclips TV - ZA 6 FEB (16:15-16:45): Telenet Kanaal 51 (broadcast kanaal 86), Proximus Kanaal 90 (Wallonië en Brussel Kanaal 340), TV Vlaanderen Kanaal 13 en Orange Kanaal 39. Affiches met QR-codes: aan ramen en in bibliotheek, administratief centrum en winkels in Geraardsbergen, op FB-pagina en site Kunstacademie Geraardsbergen 
 

Meer info: kunstacademie@geraardsbergen.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief