GERAARDSBERGEN - Ontdek het online weerstation van Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN - Ontdek het online weerstation van Geraardsbergen

Weerstation_geraardsbergen_1
Ontdek het online weerstation. - Ingezonden foto
 
Sinds 2011 heeft Ghislain Van Elsue een weerstation in Moerbeke, langs de Edingseweg opgestart. Wie eens een kijkje wilt nemen, dan bent u niet alleen, want op sommige dagen komen er tot 1.000 mensen per dag een kijkje nemen.
 
Een deel van de dagelijkse bezoekers bestaat uit mensen uit de omgeving. Het weerstation wordt gemiddeld een 200 tal keer bekeken per dag. Bij extreme weersomstandigheden zoals hevige regen, storm enz, loopt dit soms op tot 1.000 views per dag. Momenteel zijn er een 85-tal verschillende landen die het weerstation reeds bezocht hebben. Al deze informatie kan je raadplegen onderaan de website.
 
Doel en beschrijving van het weerstation.
 
Het weerstation is van het merk Davis PRO aangekocht in 2011. "Dit weerstation gaf me de mogelijkheid om de gegevens die hier in Moerbeke waargenomen waren online te plaatsen. Uit ervaring weet ik dat veel mensen interesse hebben naar die weergegevens. Zekers als ze deze gegevens voor hun eigen omgeving kunnen raadplegen. Soms hoor je op de media bepaalde regenhoeveelheden of windsnelheden, maar die kunnen sterk verschillen op een paar kilometer. Het is dus interessant om eens te weten, wat die gegevens in je eigen omgeving waren. Er word de nadruk op gelegd dat het niet de bedoeling is van dit weerstation om voorspellingen te doen. Daarvoor zijn er andere specialisten op het internet. Er staan een minimum aan geïmporteerde gegevens op de website. De website is ook volledig zonder reclame of sponsering. Dit heeft het voordeel voor mij dat ik me niet moet verantwoorden aan iemand betreft de werking van de weersite", legt Ghislain uit.
 
Wat doet het weerstation allemaal;
 
Alle 10 minuten is er een upload naar internet van de huidige gemeten gegevens. Dit 24 uur per dag. Het betreft hier o.a. de huidige temperatuur, vochtigheid, windsnelheid, windrichting, luchtdruk, mm regenval, regenintensiteit, gemiddelde wind laatste 10 minuten, barometer enz…. Enkele van deze metingen zijn ook weergegeven in een grafiek over een periode van 4 uur. Door op een grafiek te klikken heeft men het zelfde overzicht, maar dan over een tijdsspanne van 24 uur. Worden ook weergegeven diverse minimum en maximum waarden voor huidige dag, maand en jaar. 
Er is een beeld van de webcam van de stad Geraardsbergen ingevoegd in de website alsook een beeld vanuit het weerstation genomen in de richting van de Bosberg. Dit met een update van alle 10 minuten. Meer weten over het weer in Geraardsbergen, ga dan naar  www.weerstationgeraardsbergen.be
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief