GERAARDSBERGEN - Ook met de corona-pandemie is er nog steeds geen steun voor veilig en gezond bewegen

GERAARDSBERGEN - Ook met de corona-pandemie is er nog steeds geen steun voor veilig en gezond bewegen

A_armand_4
Kerkwegel-voetweg 21 tussen Rapidelaan 27 en Bildeken, Ophasselt : prikkeldraad en overhangende takken. Ingezonden foto
 
A_armand_3
Voetweg 36 tussen Rapidelaan richting Ophasseltbeek. Ingezonden foto
 
A_armand_5
Aan de Vrijheid, Ophasselt. - Foto ingezonden
 
Het Beweging- en sportproject Rebus vzw uit Geraardsbergen, is niet blij dat ook in 2021 geen rekening wordt gehouden met de zwakke weggebruiker. Op tal van plaatsen in Geraardsbergen, is te zien hoe het niet moet en is er sprake, dat men niet altijd veilig kan gaan wandelen in de Denderstad.
 
Het Beweging- en sportproject Rebus vzw uit Geraardsbergen is niet blij dat ook in 2021 geen rekening wordt gehouden met de zwakke weggebruiker. Op tal van plaatsen in Geraardsbergen is te zien hoe het niet moet en is er sprake dat men niet altijd veilig kan gaan wandelen in de Denderstad. 
Bewegen  van uit onze woning op het voetpad, de voetweg, het fietspad, in deze moeilijke pandemie-tijden is het niet eenvoudig, om fysiek en mentaal gezond te blijven en ondersteunende contacten te vinden. Vele mensen en gezinnen zijn intussen buiten gekomen en ervaren hoe goed dit wel kan zijn. En toch wordt hier in Geraardsbergen terzake geen  ondersteunende actie ondernomen. "Zoals voorheen, ondersteunt het bestuur eerder de arrogantie en de wetteloosheid om deze autovrije-veilige en vanzelfsprekende  bewegings- en contactmogelijkheden mogelijk te maken en te bevorderen. Daarom geef ik enkele voorbeelden vanuit Ophasselt, gekend door veel ingepikte voetwegen, geen voetpaden in woonstraten, geen verbindingen met buurgemeenten Lierde en Steenhuize",legt Armand Matthijs van Rebus uit.
 
Enkele pijnpunten:
-aanslepend voetpad parkeren aan de Vrijheid;
-inpikken einde januari, met zware afsluiting, van de buurtweg tussen Opbroek 12 en Tempel (woonstraat zonder voetpad)
-belemmeren van veilige doorgang op voetweg  36 aan Rapidelaan 24(straat zonder voetpad) naar Ophasseltbeek;
-verhinderen van doorgang op  de historische voetweg-kerkweg 21 tussen Rapidelaan 27 richting Bildeken (al gesignaleerd op 13 aug ’20)
 

"Meestal is bericht ‘doorgegeven aan bevoegde diensten’ de enige reactie. En verder, kom je hier ook zo weg met deze overtredingen. Het blijft dweilen met de kraan open in Geraardsbergen", besluit Armand. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief