GERAARDSBERGEN - Parkeertoren Stationsplein nog niet voor morgen en ook niet voor overmorgen

GERAARDSBERGEN - Parkeertoren Stationsplein nog niet voor morgen en ook niet voor overmorgen

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Patrick Franceus, de voorzitter van Groen Geraardsbergen heeft een open brief geschreven naar burgemeester Guido De Padt, over de eventuele parkeertoren waar al jaren over gesproken wordt in Geraardsbergen. Volgens zijn informatie is de bouw van een parkeertoren nog niet voor dadelijk. Hieronder de open brief van Groen.
 
Geachte heer burgemeester,  
 
Ruim twee jaar geleden beloofde u dat er een parkeertoren zou komen op het stationsplein. Groen Geraardsbergen vroeg aan de NMBS “hoe ver het stond met deze plannen”. Uit het antwoord bleek dat vooreerst en dit ten vroegste tegen het eind van dit jaar betalend parkeren zou ingevoerd worden om op die manier de werkelijke behoefte aan parkeren voor treinreizigers in de stationsomgeving te evalueren. Pas daarna zal bekeken worden of er een parkeertoren dient te komen.
 

Aangezien er een vergunning werd afgeleverd voor het bouwen van appartementen aan de Vooruitzichtstraat zal deze randparking op termijn verdwijnen. Op die manier komen heel wat pendelaars die met de wagen naar het station komen in de problemen, vermits het bouwen van een parkeertoren op het Stationsplein twijfelachtig is en verdere parkeerontwikkelingen nog jaren kunnen duren. Daarom vraagt Groen Geraardsbergen om de bouwplannen aan de Vooruitzichtstraat op te schorten totdat er duidelijkheid en zekerheid is omtrent de parkeermogelijkheden aan het station. Dit zal afhangen van de onderhandelingen over een nieuw beheersovereenkomst tussen NMBS-INFRABEL enerzijds en de Minister van Mobiliteit anderzijds. Uw antwoord tegemoet ziende, met de meeste hoogachting. Patrick Franceus, voorzitter Groen Geraardsbergen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief