Secundaire Freinetschool Keerpunt verhuist naar centrum GERAARDSBERGEN

Secundaire Freinetschool Keerpunt verhuist naar centrum GERAARDSBERGEN

Image2
 

Keerpunt Geraardsbergen, de eerste secundaire Freinetschool in Geraardsbergen, verhuist van Idegem naar het centrum van Geraardsbergen. Vanaf 19 april 2021 nemen ze hun intrek in het voormalige postgebouw aan de Kaai in Geraardsbergen.  “De studenten zullen les kunnen volgen in aangename, ruime lokalen met veel daglicht. De vroegere sorteerruimte zal dienst doen als polyvalente ruimte en de lokalen op de eerste verdieping bieden ruimte voor klaslokalen, stille ruimte, atelier en eetruimte. De centrale ligging laat de school ook toe om nog meer in te zetten op lokaal burgerschap”, zegt coördinator Trui Vetters.

 

De Keerpuntscholen zijn gesubsidieerde methodescholen, wat betekent dat ze dezelfde eindtermen hanteren als die van andere scholen. De manier waarop ze die eindtermen halen, is evenwel innovatief, in de zin dat de Freinettechnieken dagelijks toegepast worden. Voor een secundaire school is dat in Vlaanderen uniek. Zo is er in de werking consequent aandacht voor kringgesprekken, de klasraadwerking, onderzoek, vrije teksten, de klaskrant en het beheren van een klaskas. Via deze didactische technieken kunnen de scholen al meer dan de helft van de eindtermen realiseren. 

 

Ben je benieuwd naar deze school en zijn ervaringsgerichte aanpak? Van zodra de maatregelen het toelaten worden bezoekmomenten op afspraak georganiseerd. Voor de kalender en andere informatie kan je terecht op www.keerpuntscholen.be

 

De officiële aanmeldingen voor volgend schooljaar zijn gestart op maandag 22 maart 2021 en lopen nog tot 21 april 2021. Voor 1A zijn er 16 plaatsen beschikbaar. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief