GERAARDSBERGEN - De heraanleg van het kruispunt Kampstraat-Onkerzelestraat is dit het begin van een netwerk?

GERAARDSBERGEN - De heraanleg van het kruispunt Kampstraat-Onkerzelestraat is dit het begin van een netwerk?

A_kampstraat
Voor wandelaars is er niet veel plaats in de Kampstraat. - ingezonden foto
 
De werken voor de heraanleg van het kruispunt ter hoogte van de Kampstraat en de Onkerzelestraat zijn gestart. De vzw Rebus vraagt om ook rekening te houden met de zwakke weggebruiker, zeker in tijden van corona niet onbelangrijk. Na de verantwoorde eenrichtingsaanpak in de driehoek Kampstraat-Botermelkstraat-Onkerzelestraat  bleven we achter met een grote ontgoocheling. Het Fietspad vanuit het noorden (Moenebroekstraat, Ophasselt) werd hier niet verder doorgetrokken, een eentegel-voetpad belet de zelfstandige verplaatsingen van rolstoelgebruikers, het voetpad in voornoemde driehoek is nog steeds niet toegankelijk (onder meer ter hoogte van Botermelkstraat 11). De nieuwe plannen hebben we niet kunnen inzien of er ons constructief advies voor geven. En daarom even  ons standpunt van algemeen belang herhalen:
-wegen zijn er voor ALLE weggebruikers (rollers, stappers, trappers...naast autogebruikers) 
-wegen zijn veilige verbindingsmogelijkheden in alle richtingen. Voor stappers, rollers, trappers gaat het over vrijliggende en/of wettelijk beschermde trajecten zoals fietsstraten. 
Onkerzele ligt echt op een ‘kruispunt’ van de stad en 15 deelgemeenten. En aan de zogenaamde fietskerk (voor alle vormen van fietsen, veronderstellen we) hebben we een Noord-Zuid verbinding tussen Ophasselt en Moerbeke-Viane en Waarbeke-Nieuwenhove. Dat kan beginnen vanaf een wettelijk beschermde en aangeduide fietsstraat vanaf de kerk door de Atembekeweg in zuidelijke en oostelijke richting. 
Vandaag hebben we vaccins nodig. Maar ook veilige, autovrije ononderbroken verbindingen voor rollers, stappers en trappers. En dit tussen en rond alle dorpskernen met verbindingen naar de Dender, stadsring, stations, scholen… Deze verbindingen, grotendeels op bestaande soms belemmerde tracés, hebben we nodig voor onze verplaatsingen en behoud-versterking van onze gezondheid. "En dit ook in noodzakelijke en toekomstgerichte klimaat-gerichte en gezondere omgeving. Wordt de heraanleg aan de kerk van Onkerzele  meer dan opsmukwerk en eindelijk een forse stap en trap vooruit?", vraagt Armand Matthijs van Rebus zich af.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief