Nieuwe uniformen voor verkeerspolitie GERAARDSBERGEN/Lierde!

Nieuwe uniformen voor verkeerspolitie GERAARDSBERGEN/Lierde!

Dsc_0143
Ingezonden foto
 
Dsc_0093
Ingezonden foto
 
Sinds 30 maart kan je de motorrijders van politie Geraardsbergen/Lierde spotten in  een nieuw jasje! Letterlijk dan, want de verkeerspolitie kreeg een gloednieuw  uniform dat o.a. bestaat uit een opvallende oranje jas! Centraal bij de keuze van  het uniform? Zichtbaarheid én comfort!  
Het was al van 2016 geleden dat de motards van politie Geraardsbergen/Lierde een nieuw uniform kregen. Toen werd gekozen voor fluogeel. 5 jaar én een nieuw ministerieel besluit (2019) later, werd het tijd voor een nieuwe outfit, waarbij men koos voor jassen met een ‘fluorescerende domein oranje-rode’ kleur.  
Zichtbaarheid = veiligheid!  
“In het kader van de uniformiteit werd teruggegrepen naar het oranje. Volgens de federale regering is deze  kleur beter zichtbaar in het verkeer dan de fluogele vesten die onze motorrijders nu dragen. Om nog beter  op te vallen in het donker lopen er op de nieuwe jassen reflecterende stroken over de schouders. Dit maakt  dat mijn medewerkers in de meest veilige omstandigheden hun job kunnen uitoefenen” zegt korpschef De  Mets.  
Comfort in alle weersomstandigheden 
Niet alleen zichtbaarheid en veiligheid werden vooropgesteld bij de keuze van de nieuwe uniformen,  waarop ook nu het politielogo prominent aanwezig is. Ook comfort stond bovenaan de keuzelijst. Daarom  hield men rekening met de weersomstandigheden: warm en waterdicht in de winter, ademend in de  zomer en alles tussenin. Er werd dus niet gekeken op een paar euro’s. De totaalprijs voor een volledige  uitrusting komt op een kleine 4000 euro per motard en dit volgens het raamcontract. Voor dit prijskaartje  krijgt men evenwel een compleet pakket dat o.a. bestaat uit een zomerjas én winterjas met dito broek,  een aparte thermische broek, 4-seizoensmotorlaarzen, een nieuwe oranje motorhelm én winter + zomer  handschoenen.  

Fier en blij met hun nieuwe uitrusting, dat zijn ze bij de verkeersdienst van Politie Geraardsbergen/Lierde  zeker! “Als motorrijders zijn wij dagelijks op de baan, en dit in elk type weer. Van ijskoud met  vriestemperaturen over bloedheet tot 35 graden of meer. Op dat moment is een degelijk motorpak geen  overbodige luxe! Daarenboven blijven ook wij – als motards – kwetsbare weggebruikers in het verkeer.  Zichtbaarheid is daarom uitermate belangrijk! Iets waar met deze nieuwe uitrusting zeker aan voldaan  wordt” besluit Jurgen De Smet, hoofd van de verkeersdienst. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief