GERAARDSBERGEN - Sjorringbier voor nieuw KSA-lokaal

C21

GERAARDSBERGEN - Sjorringbier voor nieuw KSA-lokaal

Ksa6
KSA bouwt vlijtig aan haar nieuwe lokalen
 

KSA Geraardsbergen is gestart met een gedeeltelijke vernieuwing van hun lokalen.

De riolering- en funderingswerken zijn achter de rug. Op dit ogenblik zie je de muren steeds hoger en hoger komen. En dit terwijl hun jeugdbewegingsactiviteiten nog steeds doorgaan, volgens de corona-richtlijnen voor het jeugdwerk.

Bloeiende werking

“Het is een hele uitdaging om de KSA draaiende te houden. Niet alleen zijn onze lokalen een halve werf geworden, ook moeten we rekening houden met allerlei coronamaatregelen. Toch is onze leiding heel gemotiveerd om dit alles tot een goed einde te brengen. Het lukte ons zelf om een Paaskamp te organiseren op onze eigen terreinen”.

Het ledenaantal van de jeugdbeweging is de laatste jaren sterk gestegen. KSA Geraardsbergen telt 220 leden en 36 leid(st)ers. Het dus is belangrijk dat de activiteiten in ruime en veilige infrastructuur kan doorgaan.

Groot project

“Al jaren zijn we bezig met dit project. Het budget berekenen, plannen maken, het papierwerk in orde brengen… maar eindelijk is het dan begonnen voor echt.” laat bondsleider Jarno Clement weten. “In oktober hebben we afscheid genomen van de verouderde lokalen en hebben we er de sloophamer ingezet. De afbraak was geen evidentie want de corona-maatregelen lieten uiteraard geen grootschalig vrijwilligerswerk toe.

Na de tijd van afbraak, kwam eindelijk de tijd van opbouwen. In maart werd de fundering gegoten en sinds kort zijn de metselwerken begonnen. “Onze jongste leden waren verbaasd toen ze hier opeens een grote kraan zagen staan. Heel de namiddag waren ze er door afgeleid. Wat ze misschien niet beseffen is dat we al deze moeite voor hun doen zodat ze in de toekomst in een veilige omgeving kunnen ravotten. Laat ze voor nu vooral jong en onbezonnen zijn, hun plezier is voor ons het belangrijkste!”

Financiële steun

Het hele project is een grote investering voor de KSA.
“Het stadsbestuur ondersteunt ons met infrastructuursubsidies en een lening. Daar zijn we heel dankbaar voor,” zegt bondsleider Jarno. “Maar daarmee komen we er helemaal niet”.

Om een extra centje achter de hand te houden organiseert KSA Geraardsbergen daarom een grote verkoop van hun eigengebrouwen Sjorringbier! “Een sjorring is een structuur bestaande uit houten palen en touw. Ieder jaar maken wij op kamp een imposante vlaggenmast op die manier. De naam Sjorring was dan ook snel gekozen.”

Het blonde bier heeft een percentage van 6,5% en smaakt als een stevige pils. Voor wie geen bierfanaat is, zijn er ook heerlijke mattentaarten beschikbaar. Ook voor de twijfelaars is er een pakketje met 2 Sjorringbiertjes en 3 mattentaarten.

Wie graag het Sjorringbier wilt proeven of de KSA van Geraardsbergen wilt steunen, kan dat doen via www.ksageraardsbergen.be/event/sjorringverkoop . Bestellen kan tot 25 april.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief