GERAARDSBERGEN - Voormalige rijkswachtkazerne te koop

C21

GERAARDSBERGEN - Voormalige rijkswachtkazerne te koop

507edd7a-a438-11eb-a2ea-285f998e9315_web_scale_0
Voormalige rijkswachtkazerne staat te koop
 

De voormalige rijkswachtkazerne in Lessensestraat staat te koop. De Regie der Gebouwen vraagt er 907.900 euro voor. Geïntresserde kopers kunnen bieden tot 7 mei.

De Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale overheid, gaat over tot de verkoop uit de hand aan de meestbiedende. De verkoopprijs is ingesteld op 907.900 euro. De oppervlakte van de site is 22 are. Daarop staat een drie verdiepingen tellend gebouw waarvan het gelijkvloers diende als administratieve ruimte. Er zijn telkens twee appartementen op de eerste en tweede verdieping. Bijbehorend is er een koer, een perceel grond en twee garagegebouwen.

Het pand heeft een hele historiek. De rijkswacht huisde eerst in de Penitentenstraat maar verhuisde naar het gebouw in de Lessensestraat. Het werd vanaf 1870 de vaste stek van de Geraardsbergse rijkswachtbrigade. Tijdens WOII namen de Duitsers er hun intrek. De oude rijkswachtkazerne werd uiteindelijk gesloopt en maakte in 1980 plaats voor het huidige gebouw. Door de politiehervorming van 2001 waarbij rijkswacht en politie samenvloeiden werd de politiepost worden in de Denderstraat de vaste stek. Die werd eerst grondig verbouwd en tijdens de werken verhuisden de agenten en het burgerpersoneel tijdelijk naar de voormalige rijkswachtsite aan de Lessensestraat, waar zestien kantoorcontainers werden geplaatst. Die gingen in mei 2012 in de vlammen op, net voor de geplande verhuizing naar de nieuwbouw in de Denderstraat. Het kazernegebouw bleef ongedeerd.

Het OCMW besliste in 2015 om de leegstaande kazerne te kopen voor 950.000 euro om er in overleg met de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen assistentiewoningen te gaan bouwen. Die plannen werden uiteindelijk afgevoerd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief