River Cleanup en Lions Club GERAARDSBERGEN ruimen samen langs Dender

C21

River Cleanup en Lions Club GERAARDSBERGEN ruimen samen langs Dender

F78521d0-abed-11eb-8a6f-86f2179ca0b9_web_translate_-10
leden van Lionsclub Geraardsbergen offerden hun zondag op om de Dender op te ruimen
 

Ter  gelegenheid van River Sunday, sloegen River Cleanup – Team Dender en Lions Club Geraardsbergen de handen in elkaar om de jaagpaden langs de Dender op te ruimen in de udenbergstad

Valérie de Groote van River Cleanup legt uit: op World Cleanup Day, dit jaar op 18/9, plant River Cleanup een heuse “Dender Cleanup”, met acties in elke gemeente langs de Dender. De River Sundays zijn een voorbereiding daarop, waarbij contact gezocht wordt met lokale organisatoren, zoals dit weekend in Geraardsbergen.

Geert Lenvain van Lions Club Geraardsbergen: “Toen Valérie ons contacteerde wilden wij uiteraard graag deelnemen aan dit initiatief. Omwille van corona konden we geen groepsopruiming organiseren. We zochten dus een alternatief waarbij iedereen in zijn/haar eigen bubbel een stukje van de Dender kon ruimen. Een gelegenheid om met de familie van de lentezon te genieten.”

Via de app WePlog konden de vrijwilligers hun traject registreren en ook vastleggen waar een sluikstort gevonden werd of waar een volle zak achtergelaten werd.

De volgende River Sunday is op 6 juni in Dendermonde.

Valérie zoekt nog hulp voor de organisatie van World Cleanup Day. Verenigingen uit gemeentes gelegen aan de Dender die graag in hun gemeente willen helpen bij de organisatie van River Cleanup op 18 september kunnen een mailtje sturen naar valerie@river-cleanup.org.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2021
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 30 apr 2021
Jimmy GODAERT | 28 apr 2021

archief